ZF 24

Compania Atlassib din Sibiu a transportat 150.000 de pasageri în trimestrul întâi

Circa 2,2 milioane de români muncesc în străinătate, cei mai mulţi în Italia şi Spania, potrivit recensământului din 2011.

Circa 2,2 milioane de români muncesc în străinătate, cei mai mulţi în Italia şi Spania, potrivit recensământului din 2011.

Autor: Mirabela Tiron

11.05.2014, 13:00 203

Compania Atlassib din Sibiu, cel mai mare transportator rutier internaţional de persoane, a transportat în primul trimestru 150.000 de pasageri, trafic în creştere cu 3% faţă de anul anterior. Şi veniturile companiei au crescut cu acest procent în primele trei luni, potrivit directorului general al companiei Daniel Micu, care nu le-a făcut însă publice.

 

„Cea mai importantă piaţă este Italia. 40% din pasagerii pe care îi transportăm merg în Italia, iar a doua cea mai importantă piaţă, ce ne aduce 30% din pasageri, este Germania“, a declarat el.

 

De la începutul anului cererea pentru deplasările în Spania şi-a revenit uşor, potrivit reprezentantului companiei. În ultimii ani criza din Spania i-a afectat pe românii care munceau acolo. Deşi anul acesta s-au ridicat restricţiile de pe piaţa muncii din Marea Britanie, aceasta nu a atras un flux semnificativ de români. „Spre Marea Britanie avem doar două curse săptămânal, în timp ce spre Italia trimitem şi zece autocare pe zi“, a spus el. Circa 2,2 milioane de români muncesc în străină­tate, cei mai mulţi în Italia şi Spania, potrivit recensă­mântului realizat în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO