ZF 24

De ce costa mai mult noul sediu SPP? Pentru ca "asa e practica frecventa, sa mai creasca pretul"

24.02.2010, 21:44 95

In plina criza economica, valoarea contractului pentruconstruirea sediului Serviciului de Protectie si Paza a fostmajorata cu peste 500 de mii RON, printr-un act aditional, acuzaMugur Ciuvica, prin Grupul de Investigatii Politice, informeazaGandul.

In replica, seful SPP, generalul Lucian Pahontu, a declarat caprocedurile sunt transparente si legale, iar sumele suplimentare seincadreaza in prevederile legii. SPP a reactionat si printr-uncomunicat, in care explica de ce s-a ajuns la cheltuirea unor sumesuplimentare. Miza disputei, cele 184 de milioane de RON, baniialocati noului sediu SPP.

Potrivit GIP, contractul de ridicare a sediului SPP a fostatribuit in 12 martie 2009 firmei Bog'art SRL. In data de 2decembrie 2009, SPP a incheiat cu Bog'art un act aditional lacontractul pentru construirea sediului SPP, prin care contractulinitial a fost majorat cu 577.786 RON, fara TVA, pentru "executareaunor lucrari neprevazute in contract".

Asta dupa ce suma maxima alocata noului sediu fusese majorata cu45 la suta, astfel incat suma alocata initial, de 127 milioane RON,a ajuns la 184 milioane RON.

In plus, sustine GIP, SPP are deja un sediu in PalatulParlamentului pentru amenajarea si renovarea caruia s-au cheltuitde-a lungul anilor milioane de euro. Aflati care sunt explicatiile SPP pentru cresterea pretului pentrucontractul de construire a noului sediu SPP pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO