ZF 24

Dolarul a atins din nou minimul ultimilor 15 ani

Dolarul a atins din nou minimul ultimilor 15 ani
10.09.2007, 17:59 14

Dolarul a atins, astazi, un minim al ultimilor 15 ani in raport cu un cos de valute, pentru a doua sedinta de tranzactionare consecutiv, intrucat declinul pietei americane a muncii, in luna august, sporeste probabilitatea ca Rezerva Federala americana (Fed) sa reduca dobanda de referinta.

Piata fortei de munca din SUA s-a diminuat, in august, cu 4.000 de posturi, contrar previziunilor privind o crestere cu 110.00 de locuri de munca, potrivit datelor oficiale publicate vineri.

Din acest motiv, un numar crescut de traderi considera ca Fed va reduce dobanda de referinta cu 0,5 puncte procentuale, la sedinta de politica monetara de saptamana viitoare, pentru a proteja economia fata de criza pietei imobiliare.

Indicele dolarului, care masoara evolutia monedei americane in raport cu un cos de valute, a coborat la nivelul de 79,819 puncte, stabilind un minim al ultimilor 15 ani pentru a doua sedinta de tranzactionare sucesiv.

Euro a urcat cu 0,25% fata de moneda americana, la 1,3799 dolari pe unitate, apropiindu-se de recordul de 1,385 dolari pe unitate, atins in iulie.

Dolarul a urcat insa usor in raport cu moneda japoneza, la 113,54 yeni pe unitate, intrucat analistii anticipeaza ca Banca Japoniei va mentine, saptamana viitoare, dobanda de referinta la 0,5%, pe fondul datelor economice nesatisfacatoare. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels