ZF 24

Dupa preluare, CMU se apuca de treaba: un spital de 10 mil. euro si extindere agresiva pe clinici

28.01.2010, 13:49 13

Operatorul de clinici private Centrul Medical Unirea (CMU) vadeschide anul viitor un spital de chirurgie in Bucuresti, in urmaunor investitii de 10 mil.euro, in timp ce o suma similara urmeazasa fie plasata in deschiderea sau cumpararea de noi clinici.

"Continuam sa purtam negocieri cu operatori locali pentru eventualeachizitii in orasele cele mai mari din tara. Ca si pana acum, nevom asigura finantarea din surse propriu precum si din imprumuturisi din fonduri puse la dispozitie de investitorii nostri. Este unmix care ne-a asigurat si pana acum potentialul de extindere sidiversificare", a spus Sergiu Negut, director general adjunct alCMU.

CMU va finaliza in perioada urmatoare procesul de vanzare acompaniei catre un fond de investitii, tranzactie pe care oestimeaza la "cateva zeci de milioane de euro". Potrivitinformatiilor ZF, fondul de investitii Advent International ar urmasa cumpere 70-80% din actiuni pentru circa 40 mil. euro.Informatiile nu au fost confirmate de niciuna dintre parti. In2009, CMU a inregistrat o cifra de afaceri de 69,5 mil. lei (16,5mil. euro), in crestere cu 72% fata de 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels