ZF 24

EXCLUSIV ZF. Antreprenorii români prind curaj: Ferenc Korponay, cunoscut pentru că a vândut businessul Maravet către un gigant american, cumpără o companie din Ungaria

EXCLUSIV ZF. Antreprenorii români prind curaj: Ferenc...

Autor: Cristina Roşca

12.04.2024, 17:02 10166

Omul de afaceri român Ferenc Korporany, cunoscut pentru că a vândut businessul Maravet către un gigant american, a cumpărat firma WAF Kft din Ungaria, o firmă activă în industria produselor pentru animale.

Recent, el a revenit în acest domeniul care l-a consacrat şi a făcut două achiziţii în România. Acum, antreprenorul vrea să dezvolte în paralel businessul din cele două ţări.

“Am cumpărat o firmă de distribuţie de medicamente şi de hrană pentru animale. E o firmă relativ mică, cu afaceri de 5-6 mil. euro, dar cu o marjă de profit net de 20%. Pentru noi, e al doilea pas pe care îl facem în Ungaria, unde vrem să consolidăm un business şi să îl creştem în paralel cu cel din România”, a spus Ferenc Korponay pentru ZF.

Familia Korponay este cunoscută pentru că a fondat, dezvoltat şi apoi vândut businessul Maravet, activ în domeniul produselor pentru animale. Această companie a fost vândută în două tranşe către grupul american Henry Schein.

Omul de afaceri revenit recent în forţă în prim-plan în acelaşi sector care l-a consacrat - cel al produselor pentru animale - printr-o serie de achiziţii şi are în plan să continue dezvoltarea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO