ZF 24

Firme poloneze sunt interesate de comert, achizitii imobiliare si forta de munca romaneasca

19.04.2007, 13:36 38

Interesul firmelor din Polonia pentru afaceri in Romania a crescut substantial in prima parte a acestui an, in special in domenii cum ar fi comertul si achizitiile imobiliare, a declarat, astazi, Tomasz Mierzwa, secretar al Ambasadei Republicii Polone in Romania, la o conferinta de presa.
"Numarul solicitarilor de la firme poloneze interesate sa investeasca in Romania a crescut cu 81% in perioada ianuarie-februarie 2007 fata de perioada similara a anului trecut, in urma intrarii Romaniei in Uniunea Europeana", a declarat Mierzwa, expert la Sectia de Promovare a Comertului si a Investitiilor a Ambasadei.
Potrivit lui Mierzwa, principalele domenii avute in vedere de potentialii investitori polonezi sunt comertul, achizitiile imobiliare si forta de munca.
"Apreciem ca investitiile poloneze s-au ridicat la aproximativ 200 milioane de euro in 2006. Nu cunoastem, in momentul de fata, investitori romani in Polonia", a mai spus Mierzwa. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24