ZF 24

FMI: SUA trebuie sa actioneze acum. Europa trebuie sa se pregateasca

01.10.2008, 14:01 15

Statele Unite ale Americii trebuie sa actioneze urgent pentru a-si proteja economia de criza de pe pietele financiare, iar Europa trebuie sa fie pregatita sa actioneze in cazul in care criza se va agrava, a declarat pentru Reuters, Dominique Strauss-Kahn, seful Fondului Monetar International (FMI).

"Suntem exact in momentul in care este nevoie sa se actioneze", a spus acesta. "Un plan care nu este perfect tot este mai bun decat nici un plan", a adaugat Strauss-Kahn referitor la planul de 700 miliarde de dolari respins de Camera Reprezentantilor din cadrul Congresului american.

Strauss-Kahn a declarat ca refacerea increderii investitorilor in piata necesita ca planul sa treaca repede de Congres si ca americanii sa inteleaga care este riscul la care se supun in cazul in care economia nu va functiona normal.

Despre evolutia din Europa, acesta a declarat ca lipsa unei institutii de reglementare la nivel pan-european face ca raspunsul la criza sa fie mult incetinit, criza ducand la colapsul unor banci ale caror afaceri sunt transfrontaliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels