ZF 24

O fuziune OMV-MOL ar crea un monopol regional

29.06.2007, 14:51 35

O eventuala fuziune intre grupul petrolier austriac OMV si compania ungara de petrol si gaze naturale MOL ar crea, probabil, un monopol regional, a declarat astazi un oficial al autoritatii ungare de reglementare a concurentei, citat de cotidianul economic Napi Gazdasag, transmite Reuters.

"O fuziune OMV-MOL ar crea o piata concentrata, o situatie de monopol", a afirmat directorul biroului pentru sectoarele industrial si alimentar al autoritatii ungare din domeniul concurentei, Barna Szeman.

Oficialii institutiei mentionate nu au putut fi contactati pentru comentarii, dar un ofiter de presa a declarat ca Szeman a fost autorizat sa faca publica pozitia autoritatilor in privinta acestui subiect.

OMV a anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca a platit circa un miliard de dolari pentru cumpararea a 8,6% din actiunile firmei ungare si propus conducerii MOL sa poarte discutii referitoare la incheierea unui parteneriat strategic. Invitatia a fost respinsa de MOL, care a aratat ca o fuziune ar reduce concurenta din regiune si nu ar crea valoare.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels