ZF 24

Proprietarii de parcuri industriale ofera si sase luni fara chirie pentru a atrage clienti

Proprietarii de parcuri industriale ofera si sase luni fara chirie pentru a atrage clienti
21.07.2009, 21:07 41

Proprietarii de parcuri industriale de logistice sunt dispusi sa ofere scutiri de la plata chiriei pe o perioada care poate ajunge pana la sase luni sau sa reduca nivelul chiriilor cu pana la 30% pentru a atrage clienti noi in spatiile disponibile, dar si pentru a mentine actualii chiriasi, scrie Mediafax.

“Proprietarii sunt dispusi sa acorde perioade de gratie la inceputul contractului, dar acorda facilitati si pentru clientii existenti pentru a nu pierde chiriasi si a nu intrerupe fluxul de bani. Astfel, se ofera in general o luna de gratie, dar se dau si doua si trei si sase luni. Perioade mai lungi se dau rar, marimea perioadei fara chirie fiind direct proportionala cu lungimea contractului”, a declarat Mihai Paduroiu, senior consultant industrial division la firma The Advisers/Knight Frank.

El a adaugat ca facilitatile sunt acordate si in functie de marimea contractului, precum si de aportul acestuia la venitul total si vizeaza uneori si reducerea chiriilor cu 5-30%, iar in unele cazuri chiar si cu peste 30%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels