ZF 24

Schaeffler concediaza 300 de angajati din Romania

27.01.2009, 18:24 52

Producatorul german de rulmenti, Ina Schaeffler, a anuntat ca va disponibiliza 297 de angajati din totalul celor 3.494 de oameni ce lucreaza in fabrica din Brasov. Potrivit reprezentantilor companiei masura a fost luata in contextul scaderii comenzilor, dupa ce in lunile anterioare au fost introduse mai multe masuri de reducere a costurilor, precum ne-reinnoirea partiala a contractelor de munca pe perioada determinata, concediu prelungit de sarbatori si reducere a selectiva a timpului de lucru.

Disponibilizarile au fost planificate a fi efectuate in stadii lunare, angajatii vizati urmand sa aiba un program de somaj tehnic combinat cu 8 zile de concediu fara plata pe luna. Acest procedeu a fost introdus, potrivit reprezentantilor Schaeffler, pentru a pastra acesti angajati in eventualitatea ca starea comenzilor se va revigora, care ar crea locuri de munca ce pot fi ocupate de personalul aflat in asteptare.

Schaeffler a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 260 de milioane de euro iar pentru anul in curs estima o crestere de 50% in urma aprecierii comenzilor din sectorul energiei eoliene.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels