ZF 24

Veniturile Oltchim au scăzut la jumătate, pierderile s-au redus cu o treime

Veniturile Oltchim au scăzut la jumătate, pierderile...

Autor: Andrei Chirileasa

20.09.2013, 00:06 153
Veniturile totale ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) au fost în primele opt luni ale anului de 79 mil. euro, cu 73 mil. euro mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pierderile companiei în aceeaşi perioadă s-au redus cu 18 mil. euro, de la 54 mil. euro la 36 mil. euro, potrivit unui anunţ al administratorilor companiei.
 
Oltchim este în insolvenţă, începând din luna februarie a acestui an, fiind sub administrare judiciară. Cei doi administratori judiciari, firma Rominsolv, coordonantă de avocatul Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, au misiunea de a realiza un plan de reorganizare pentru Oltchim şi de a găsi investitori care să preia activele companiei şi să continue producţia.
 
Până atunci, administratorii judiciari încearcă să găsească resurse financiare şi capital de lucru pentru a putea creşte producţia la 33% din capacitate, nivel care ar asigura teoretic echilibrul financiar al companiei.
 
Oltchim a funcţionat la capacitate redusă până în luna august 2012, când producţia a fost oprită din cauza lipsei capitalului de lucru. După demisia fostului director general Constantin Roibu şi o tentativă de privatizare eşuată, în septembrie 2012, problemele Oltchim s-au accentuat. Producţia a rămas închisă până în luna februarie, când combinatul a intrat în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro