ZF Live

ZF Live. Florin Pogonaru, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Toate discuţiile despre problema taxelor au în spate taxarea excesivă a muncii. Ar trebui să existe o reechilibrare a raportului între taxarea muncii şi taxarea capitalului

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România:
Trebuie să vedem care este elefantul din cameră şi trebuie recunoscut că toate privilegiile fiscale sunt provocate direct sau indirect de taxarea ridicată a muncii în România. Cât timp va exista dezechilibru între taxarea muncii şi taxarea capitalului, lobbyurile din diverse domenii vor promova măsuri pentru reducerea taxării muncii în domeniul lor.

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România: Trebuie să vedem care este elefantul din cameră şi trebuie recunoscut că toate privilegiile fiscale sunt provocate direct sau indirect de taxarea ridicată a muncii în România. Cât timp va exista dezechilibru între taxarea muncii şi taxarea capitalului, lobbyurile din diverse domenii vor promova măsuri pentru reducerea taxării muncii în domeniul lor.

Autor: Ramona Cornea

14.08.2023, 15:00 296

„Pentru mine, problema principală este problema forţei de muncă. Nu pot să plătesc forţa de muncă cât trebuie şi din cauza taxării excesive a muncii, astfel că în următorii cinci ani trebuie să se echilibreze, să se încheie un fel de moratoriu între partidele politice privind prioritatea echilibrării taxării muncii cu taxarea capitalului.”

Discuţiile din ultima vreme din spaţiul public despre modificarea taxelor, despre eliminarea privilegiilor fiscale au în spate problema taxării excesive a muncii, este de părere Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

„Pentru mine, problema principală este problema forţei de muncă. Nu pot să plătesc forţa de muncă cât trebuie şi din cauza taxării excesive a muncii, astfel că în următorii cinci ani trebuie să se echilibreze, să se încheie un fel de moratoriu între partidele politice privind prioritatea echilibrării taxării muncii cu taxarea capitalului”, a spus preşedintele AOAR în cadrul emisiunii de business ZF Live. Principala condiţie în modificările fiscale pe care le vor adopta autorităţile este ca banii care vor rezulta din ele să nu se ducă în cheltuieli publice, deci prima condiţie de departe este stoparea acestor cheltuieli publice, reducerea lor, aducerea lor la niveluri rezonabile, crede Pogonaru.

„În contextul în care vezi atât de multă nehotărâre trebuie să ai în vedere nişte principii de acţiune şi dacă ar fi să enunţăm principiile de acţiune pe care le avem noi în domeniu este că, în primul rând, trebuie început de la cheltuielile bugetare, nu poţi inhiba creşterea unui sector, fie el şi cu privilegii fiscale, ca să arunci banii pe cheltuieli absurde de personal în sectorul public. Este ca şi cum ai încerca să aduni apă  într-un vas fără fund”, a detaliat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO