Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a vandut cecuri de 200.000 dolari

28.08.2000, 00:00 237



Banca Transilvania a vandut in ultimele trei luni, cecuri de calatorie American Express in valoare de aproape 200.000 de dolari, numai in luna iulie realizandu-se peste 90 de vanari, de 2,6 ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Cecurile de calatorie sunt instrumente de plata in suma fixa emise de catre o banca si destinate de regula persoanelor care se deplaseaza in strainatate, pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare si intretinere.

Acestea sunt vandute atat de banca emitenta, cat si de bancile corespondente ale acesteia. Ele pot fi decontate la orice sucursala a unei mari banci, la magazine, hoteluri si restaurante.

Orice sucursala a Bancii Transilvania vinde cecurile de calatorie American Express, care pot fi cumparate in orice valuta. Pierderea sau furtul cecurilor de calatorie nu inseamna disparitia banilor, avand in vedere ca rascumpararea sau platile se fac doar pe baza de semnaturi a titularului de drept.

Cecurile de calatorie American Express pot fi cumparate in orice valuta, cupiurile fiind structurare in moneda aferenta, astfel: 25, 50,100, 500 si 1000.

Banca Transilvania rascumpara, prin sucursalele sale, si alte cecuri de calatorie cum sunt: Thomas Cook, Visa, Swiss Bankers, Travelers Cheque.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO