Bănci și Asigurări

BRD Sogelease a finantat bunuri de 175 mil. euro

20.03.2007, 18:07 21

BRD Sogelease, compania de leasing financiar a grupului BRD-SocGen, a finantat anul trecut bunuri in valoare de aproape 175 de milioane de euro, cu 43% mai mult decat in 2005.
Compania a incheiat anul trecut peste 3.400 de contracte, cu 36% mai multe decat in 2005.
"Gestionam un mix de canale de distributie si un portofoliu extrem de variat de active finantabile prin intermediul leasingului", spune Jean Paul Decrock, directorul general al BRD Sogelease.
Grupul nu a facut public profitul obtinut de aceasta filiala. Potrivit raportului pe anul trecut, cele trei mari subsidiare ale BRD-SocGen - BRD Finance, BRD Sogelease si BRD Securities - au inregistrat anul trecut un profit net de 31 milioane de lei (8,8 mil. euro), reprezentand 4,5% din profitul consolidat al grupului fata de o pondere de 3,9% in 2005.
Cresterea profitului comparativ cu anul precedent a fost de aproape 35%.
BRD Sogelease, care a inceput sa opereze in 2002, a ajuns la un sold al finantarilor de 714 milioane de lei (204 milioane de euro) la sfarsitul lui 2006, cresterea fata de 2005 fiind de 20%.
BCR Leasing, divizia specializata a BCR, cel mai mare grup financiar local, a finantat anul trecut achizitii de bunuri in valoare de 295 de milioane de euro.
Cel mai mare jucator de pe piata de leasing a fost insa compania recent fuzionata UniCredit Leasing Corporation, care a finantat anul trecut bunuri in valoare de 400 de milioane de euro, corespunzator unei cote de piata de 14%. Compania a fost creata prin fuziunea dintre HVB Leasing si UniCredit Leasing.
Seful BRD Sogelease spune ca modelul de afaceri a permis companiei sa se mentina in topul primilor cinci-sase jucatori de pe aceasta piata, iar in 2007 acesta va fi dezvoltat. La sfarsitul anului trecut compania avea peste 3.400 de clienti.
In structura portofoliului BRD Sogelease sunt predominante finantarile pentru autovehicule comerciale - peste 46%, in timp ce autoturismele reprezinta aproape 23%.
Aproape 14% din finantarile acordate de companie au sustinut achizitii de echipamente de constructii, iar 12% pentru echipamente industriale, medicale si agricole.
De altfel, echipamentele de constructii au avut cea mai rapida crestere in structura finantarilor - plus 60% fata de anul precedent. Francezii au avut un apetit mai mic pentru sustinerea de echipamente IT (numai 3,3%), in timp ce domeniul imobiliar (real estate) a concentrat numai 1,6% din finantarile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO