Bănci și Asigurări

Raiffeisen Leasing a finanţat autovehicule de 22 mil. euro în primul semestru

Autor: Ciprian Botea

14.09.2011, 00:00 145

Raiffeisen Leasing, compania de leasing financiar a austriecilor de la Raiffeisen, a finanţat în primele şase luni achiziţii de autovehicule cu o valoare cumulată de 22,5 milioane de euro, o valoare dublă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Două treimi din finanţări au fost pentru vehicule comerciale, în timp ce restul banilor au fost alocaţi pentru achiziţia de autoturisme. Finanţările de autovehicule reprezintă 62% din afacerile înregistrate de companie în primul semestru, în timp ce restul este reprezentat de echipamente.

Valoarea echipamentelor finanţate în perioada ianuarie-iunie a fost de aproape 14 milioane de euro, principalele sectoare finanţate fiind agricultura şi construcţiile. În total, compania de leasing a acordat finanţări de 36,4 milioane de euro în primul trimestru, ceea ce reprezintă o creştere de 80% faţă de perioada corespunzătoare din 2010. Întreaga piaţă de leasing a avansat cu 22% la şase luni, până la 663 de milioane de euro. Raiffeisen Leasing deţine o cotă de piaţă de circa 5,5% clasându-se între primii zece jucători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO