Bănci și Asigurări

UNSAR: Majoritatea companiilor care emit asigurări facultative pentru locuinţe oferă şi soluţii pentru panourile fotovoltaice montate pe acoperişuri, dar acoperirile sunt în funcţie de politica fiecărei companii

UNSAR: Majoritatea companiilor care emit asigurări...

Autor: Mircea Nica

06.11.2023, 00:03 116

Deşi preocuparea românilor pentru montarea de panouri fotovoltaice este încă la început, majoritatea companiilor membre UNSAR care emit asigurări facultative pentru locuinţe oferă şi soluţii pentru aceste echipamente, potrivit informaţiilor transmise de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare Reasigurare din România (USNAR).

Astfel, în funcţie de politica fiecărei companii, se pot identifica acoperiri atât pentru riscurile catastrofale, dar şi pentru incendiu, trăsnet, explozie, căderi de corpuri sau chiar pentru avariile accidentale ale acestor panouri. „Soluţiile de protecţie financiară oferite de către companiile de asigurări sunt într-o continuă actualizare, tocmai pentru a răspunde şi noilor nevoi ale clienţilor, spre exemplu asigurarea panourilor fotovoltaice montate pe acoperişurile locuinţelor“, a spus Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri&Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Recomandarea reprezentanţilor UNSAR este de a beneficia de consultanţa oferită de orice distribuitor de asigurări pentru a putea lua cea mai bună decizie. În România, asigurările facultative de locuinţe se pot încheia doar pentru acelea care sunt deja protejate de o poliţă obligatorie PAD.

Acestea pot asigura locuinţa la valoarea ei reală şi pentru riscuri suplimentare celor catastrofale (cutremur, alunecări de teren, inundaţie), cum ar fi: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute ñ inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO