Burse - Fonduri mutuale

East Capital, investitii de 194 mil. euro pe Bursa

18.01.2008, 21:09 16

Fondurile de investitii administrate de compania suedeza East Capital si-au majorat anul trecut investitiile pe Bursa de la Bucuresti cu 68%, la 194 mil. euro.
East Capital a investit in Romania aproximativ 3,4% din activele de 5,7 mld. euro pe care le administreaza, titlurile Petrom, Impact, Erste Bank si societatile de investitii financiare (SIF-uri) reprezentand principalele plasamente ale administratorilor suedezi.
Compania suedeza este unul dintre cei mai importanti investitori straini pe piata locala de capital, investind cu precadere in titluri lichide ale companiilor din sectorul imobiliar si cel petrolier listate la Bursa. Extinderea investitiilor East Capital in Romania este conditionata de listarea de noi companii la Bursa si a Fondului Proprietatea, lichiditatea redusa si concentrarea capitalizarii bursiere fiind principalii factori care descurajeaza fondurile de investitii straine sa intre pe piata autohtona de capital, potrivit reprezentantilor fondului.
Pentru 2008, analistii suedezi estimeaza ca Rusia va fi cea mai puternica piata din Europa de Est. Faptul ca piata ruseasca de capital este relativ ieftina si multi investitori nu au inca o expunere corespunzatoare pe aceasta piata sunt argumentele care vor face din Rusia "o noua stea a pietelor de capital".
Potrivit celor mai recente date, fondul deschis de investitii Balkan Fund, administrat de East Capital, a investit 12,7% din active in Romania la sfarsitul lunii septembrie, in clasamentul principalelor zece detineri fiind titlurile Petrom cu 2,5% din active si Impact cu 2,4%.
Eastern European Fund, fond deschis de investitii administrat de East Capital, a plasat aproximativ 2% din active in Romania, in timp ce fondul Convergence Eastern European, inregistrat in Luxemburg, a investit pe piata locala 4,6% din active la sfarsitul lunii septembrie 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO