Burse - Fonduri mutuale

Electromontaj vrea sa ia 69% din Iproeb

15.04.2010, 23:03 1164

Compania Electromontaj Bucuresti, principalul actionar al IproebBistrita (IPRU) cu o detinere de circa 30,8% din capital,intentioneaza sa lanseze o oferta de preluare voluntara pentrurestul de actiuni ale producatorului de cabluri.

Electromontaj, care este furnizor de echipamente pentruindustria energetica, vrea sa achizitioneze 69,21% din actiunileIproeb, la un pret minim de 1,33 lei/titlu, cu 43% sub cotatia deieri, de 2,35 lei/actiune. La nivelul minim de pret, oferta esteevaluata la 43,8 mil. lei (10,6 mil. euro).

Anuntul preliminar de oferta a fost aprobat recent de ComisiaNationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), si institutia a dat termeno luna societatii pentru a publica documentatia de oferta, care vafi intermediata de societatea de brokeraj Confident Invest.

In actionariatul Iproeb se mai regaseste fondul olandez deinvestitii MEI Roemenie en Bulgarije cu 10,36% din titluri si SIFBanat-Crisana (SIF1) cu o participatie de 6,6%. De cealalta parte,Electromontaj este detinuta de mai multe persoane fizice, cei maiimportanti fiind directorul general, Mihai Otto Valeriu, cu putinpeste 15% din capital, urmat de Mihai Caunii si Stelian Tatar, cu7,85% si respectiv 5,3% din actiuni.

Daca in urma ofertei Electromontaj ajunge sa depaseasca pragulde 33% din capitalul Iproeb, firma nu va mai fi obligata delegislatia pietei pentru a face o noua oferta de preluare pentruproducatorul de cabluri.

Oferta Electromontaj vine in contextul in care in urma cu treiani firma s-a interesat la CNVM daca obligativitatea ofertelorpublice la atingerea unui pachet de control de 33% din capital seaplica si societatilor listate pe RASDAQ, iar institutia dereglementare a raspuns afirmativ.

Iproeb a realizat anul trecut afaceri de 90,1 mil. lei (21,2mil. euro), cu 39,5% sub cele din 2008, evolutie care a facut caprofitul net al companiei sa se reduca de 2,4 ori, la 5,18 mil. lei(1,2 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO