Burse - Fonduri mutuale

Evenimente importante pe bursă

no title
19.12.2011, 00:00 233

Evenimente importante săptămâna trecută

  • Camera Deputaţilor a votat joi ridicarea pragului de deţinere la SIF-uri de la 1% la 5%, ceea ce va permite investitorilor să acumuleze pachete de până la 5% din acţiunile unei SIF. Decizia a fost întâmpinată cu entuziasm pe bursă, unde acţiunile SIF-urilor au crescut cu 10% în şedinţa de joi. Vineri, investitorii şi-au marcat profiturile şi acţiunile au închis în scădere.

  • Şeful OPSPI a anunţat miercuri că vânzarea pe bursă a pachetului de 15% din Transelectrica (TEL) va avea loc în luna februarie 2012, iar oferta pentru 15% din Transgaz se va derula în aprilie.

  • Horaţiu Cercel, proprietarul Concefa Sibiu (COFI), i-a vândut tatălui său toate acţiunile pe care le deţinea la firma de construcţii.

Evenimente de urmărit săptămâna aceasta

  • Proiectul de lege privind ridicarea pragului de deţinere la SIF-uri de la 1% la 5% urmează să fie transmis preşedintelui Băsescu pentru promulgare.

  • Pieţele internaţionale de acţiuni ar putea înregistra noi turbulenţe după ce agenţia de rating Fitch a redus ratingul Franţei de la AAA, iar ratingul mai multor bănci europene importante a fost de asemenea redus.

  • BVB va publica lista completă a candidaţilor pentru un loc în Consiliul de Administraţie la alegerile care vor avea loc pe 9 ianuarie. Mai multe bănci şi fonduri de investiţii încearcă să schimbe conducerea actuală a BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO