Burse - Fonduri mutuale

Fondurile Deutsche Bank au luat Dafora de 4 mil. euro

31.05.2007, 18:47 12

DWS Investment SA, divizia de administrare a activelor din Luxemburg a Deutsche Bank, detine 16% din capitalul social nemajorat al Dafora Medias, potrivit unei raportari de pe bursa RASDAQ. Participatia respectiva valoreaza in acest moment pe Bursa circa 4,3 milioane de euro.
In urma majorarii de capital, DWS Investment ar detine circa 1,52% din actiunile Dafora.
DWS Investments este parte a Deutsche Asset Management, divizia de asset management a Deutsche Bank. Cu active administrate de 256 miliarde de euro, compania este unul din primii zece jucatori la nivel mondial. In Europa, DWS este unul din principalii manageri de fonduri mutuale, cu active de 166 miliarde de euro.
Cel mai important investitor strain de la Dafora este in prezent familia de fonduri de investitii administrate de Julius Baer, care detin impreuna circa 8% din companie, potrivit ultimelor raportari disponibile.
Compania de foraj in domeniul petrolier Dafora Medias, controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, a strans recent 88 de milioane de lei (26,7 mil. euro) de la actionari prin intermediul unei majorari de capital. In urma acestei majorari, Dafora a devenit cea mai mare companie de pe RASDAQ, cu o valoare de piata de circa 284 mil. euro.
Calburean detine in mod direct 48,16% din actiunile Dafora si inca 7,45% prin intermediul Dafora Grup, potrivit ultimelor date disponibile. El a vandut anul trecut mai multe pachete de actiuni pentru a face loc in actionariat unor fonduri straine de investitii.
Dafora detine 43,6% din constructorul de conducte magistrale Condmag Brasov, dupa ce a cumparat recent inca 17% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO