Burse - Fonduri mutuale

Investitorii americani intră în forţă în 2018: Indicele bursier Dow Jones a depăşit 25.000 de puncte

Investitorii americani intră în forţă în 2018:...

Autor: Ştefan Stan

04.01.2018, 17:24 1354

Piaţa bursieră din Statele Unite a început noul an în forţă, indicele Dow Jones Industrial Average trecând pentru prima oară de 25.000 de puncte, scrie Bloomberg. 

Câştiguri din companii precum Boeing şi Wal-Mart au ridicat indicele aşa numitelor companii blue-chip în prima rundă de tranzacţionare din an, după ce au spart cinci recorduri consecutive în 2017.

Creşterea a venit după ce s-a remarcat o serie de şedinţe haotice de tranzacţionare în ultimele două săptămâni din 2017, dar cu o tendinţă generală de creştere, în condiţiile în care sectorul de producţie şi creşterea salariilor din sectorul privat din SUA au alimentat pariurile că se va vedea o revenire a creşterii economice.

De asemenea, revoluţia fiscală anunţată de Donald Trump a venit ca un semnal pozitiv pentru investitori, care au pus din nou banii în joc. 

Indicele Dow şi S&P 500 au raportat cea mai bună performanţă din 2013 anul trecut, alimentate de expansiunea economiilor globale şi  de abordarea relativ lentă a băncii centrale în a creşte dobânzile şi a retrage măsurile de stimulare monetară. Indicele Dow a câştigat 0,3% şi a urcat în prima parte a şedinţei de tranzacţionare din SUA la 25.006 puncte, în New York. Indicele S&P 500 a atins de asemenea un maxim istoric, ajungând la 2.722 de puncte după o creştere de 0,3%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO