Burse - Fonduri mutuale

Netflix se prăbuşeşte: Acţiunile celebrei platforme americane pentru filme şi seriale coboară cu 36% la Bursa după ce numărul de clienţi a început sa scadă

În mai puţin de două ore, capitalizarea Netflix a scăzut cu circa 50 de miliarde de dolari

În mai puţin de două ore, capitalizarea Netflix a scăzut cu circa 50 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

20.04.2022, 18:03 10646

Acţiunile companiei de video streaming Netflix scădeau cu 36% astăzi, la 18:00, ora României, adică la o oră şi jumătate de la începutul şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street Valoarea de piaţă a scăzut astfel cu circa 50 de miliarde de dolari, conform Yahoo Finance.

De la începutul anului, declinul suferit de acţiuni atinge 62,6%.

Societatea a fost unul dintre cei mai mari câştigători din timpul pandemiei de coronavirus, beneficiind de măsurile de distanţare socială şi restricţiile de circulaţie aplicate în timpul crizei sanitare.

Totuşi, odată cu relaxarea regulilor anti-Covid, gigantul american a înregistrat creşteri modeste ale numărului de abonaţi şi a oferit estimări sub prognozele analiştilor, fapt ce s-a reflectat şi în evoluţia pe bursă.

Mai mult, compania a anunţat ieri prima pierdere de abonaţi din ultimul deceniu.

În intervalul ianuarie-martie 2022, Netflix a pierdut circa 200.000 de abonaţi pe fondul inflaţiei, războiului din Ucraina şi concurenţei tot mai acerbe din piaţa serviciilor de streaming, spune compania. Printre cei mai mari rivali ai Netflix se numără HBO Max, Disney+, Paramount şi Apple TV+.

Totodată, societatea ia în considerare lansarea unei versiuni mai ieftine a serviciului care să includă publicitate, după ce, de-a lungul anilor, Netflix a oferit filme şi seriale fără reclame.

Gigantul estimează că aproximativ 100 de milioane de gospodării la nivel global îşi împart parolele conturilor de Netflix. În consecinţă, compania a sugerat că ar putea mări preţul conturilor împărţite cu alţi oameni, experimentând în acest sens în ţări precum Chile, Costa Rica şi Peru.

Numărul de abonaţi Netflix ajunge la 222 de milioane la nivel global.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO