Burse - Fonduri mutuale

Zepter mizeaza pe investitorii cu bani din Slovenia

18.01.2008, 21:09 26

Societatea de administrare a investitiilor Zepter, din cadrul grupului international Zepter, vrea sa aduca investitorii de pe pietele externe la fondurile locale de investitii, mizand pe plasamente de cel putin un milion de euro de la fiecare investitor strain.
"Vrem sa aducem investitori din Slovenia la fondurile romanesti administrate de Zepter. Vom atrage atat investitori privati, cat si institutionali. Estimam ca fiecare dintre investitorii straini va veni cu plasamente de cel putin un milion de euro", spune Corneliu Stanciu, directorul general al SAI Zepter.
Intrata pe piata locala la mijlocul lunii septembrie, societatea de administrare a primit la sfarsitul anului trecut avizul de functionare pentru trei fonduri deschise de investitii: Zepter Actiuni, Zepter Mixt si Zepter Obligatiuni, care vor fi lansate in luna februarie. Insertia initiala de capital a grupului in cele trei produse investitionale va fi de 5 milioane de euro, fondului Zepter Actiuni fiindu-i alocata cea mai ridicata pondere, de 2,5 milioane euro.
SAI Zepter are in plan semnarea unui parteneriat cu grupul sloven ACH pentru dezvoltarea unei retele de asset management sub sigla Zepter in sud-estul Europei.
Regiunea de sud-est a Europei a trezit interesul administratorilor de la Zepter si din perspectiva lansarii unui fond de fonduri cu plasamente pe pietele sud-est europene de capital.
"Pentru sfarsitul anului, avem in plan lansarea unui fond de fonduri dedicat sud-estului Europei", afirma Stanciu de la Zepter, adaugand ca iesirea pe pietele externe este luata in calcul si pentru cele trei fonduri de investitii administrate.
"Planuim sa iesim cu pana la 20% din activele fondului de actiuni pe pietele din Rusia si Ucraina. Luam in calcul plasamentele externe din perspectiva diversificarii si mentinerii unui echilibru in portofoliul fondurilor administrate. Este mai dificil sa obtii aceste lucruri cand esti expus doar pe o singura piata", continua Stanciu de la Zepter.
Plasamentele locale ale fondului Zepter Actiuni se vor orienta spre companiile listate pe RASDAQ.
"Vom mai avea parte de surprize pe RASDAQ anul acesta. Companiile active pe segmentul constructiilor vor continua sa creasca pentru ca inca mai au nevoie de finantare. Cred ca segmentul serviciilor financiare si cel industrial va inregistra de asemenea cresteri semnificative in 2008", explica Stanciu.
In primul an de activitate, SAI Zepter vrea sa atraga active cumulate de 15 milioane de euro si un numar de aproximativ 300 de investitori pentru cele trei fonduri deschise de investitii.
Pentru urmatorii doi-trei ani, Zepter tinteste o pozitie in clasamentul primilor cinci administratori de fonduri mutuale dupa valoarea randametelor obtinute si in primii trei dupa valoarea activelor administrate.
Alaturi de fonduri mutuale, societatea Zepter administreaza portofolii individuale in valoare de aproximativ 650.000 de euro, de la un total de 10 clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO