Burse - Fonduri mutuale

Zi linistita pentru Argus pe RASDAQ

14.02.2003, 00:00 17

Actiunile producatorului de ulei comestibil Argus Constanta au fost ieri cele mai tranzactionate de pe piata RASDAQ. Cotatiile au avot o evolutie linistita, osciland la fel ca in sedinta anterioara intre 305.000 si 319.000 lei/actiune. Valoarea tranzactiilor cu actiuni Argus a fost de 1,2 miliarde de lei, iar pretul mediu a pierdut 0,5% fata de valoarea din ziua anterioara.
Piata in ansamblu a consemnat scaderi usoare pe fondul unei lichiditati reduse. Cei trei indici bursieri a pietei RASDAQ au scazut usor fata de ziua anterioara. Cea mai importanta scadere a fost inregistrata de companiile listate la categoria a II-a. Indicele acestora, RAQ-II a coborat cu 0,8% pana la 1.215 puncte, iar idicele general al pietei, RASDAQ-C a pierdut 0,3%.
Actiunile fabricantului de produse din lapte Napolact Cluj au insumat tranzactii in valoare de 521 milioane de lei. Pretul a coborat pana la 35.000 lei/actiune, care a fost si pretul de inchidere al actiunilor Napolact. Cotatia medie a coborat cu 2,5% fata de valoarea din ziua precedenta.
Cele mai tranzactionate actiuni de la cetegoria I au fost cele ale producatorului de tevi din fonta si otel Petrotub Roman. Cotatiile au urcat pana la 25.500 lei/actiune, dar pretul mediu nu a inregistrat o modificare semnificativa fata de ziua anterioara. Petrotub are un capital social de 364 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 25.000 de lei. Principalul actionar este Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, care detine 70% din actiuni. Un alt actionar important este SIF Moldova, care controleaza 17% din actiuni.
Producatorul de bere Brau Union Romania a pierdut 2,3% fata de cotatia de miercuri. Actiunile sale au oscilat intre 30.500 si 31.000 lei/actiune. Valoarea celor cinci transferuri a fost de 75 milioane de lei.
Actiunile producatorului de obiecte din sticla Stirom Bucuresti au oscilat intre 38.000 si 39.000 lei/actiune, iar cotatia medie a urcat cu 0,6% fata de ziua anterioara.
Societatea de asigurari ARDAF Cluj si-a continuat declinul pe piata RASDAQ si ieri. Pretul actiunilor a coborat pana la 710 lei/actiune, care a fost si pretul ultimei tranzactii. Cotatia medie a pierdut aproape 5% fata de valoarea anterioara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO