Business Construct

NEPI, cel mai mare jucător de pe piaţa imobiliară din România, a avut profit după impozitare de 67 mil. euro, mai mic cu 42%. Afaceri de 93 mil. euro, în urcare cu 42%

NEPI, cel mai mare jucător de pe piaţa imobiliară din...

Autor: Liviu Popescu

10.08.2016, 14:45 878

NEPI, cel mai mare jucător de pe piaţa imobiliară din România, a raportat profit net de 67 mil. euro în primul semestru, faţă de un rezultat de 116 mil. euro în primele şase luni din 2015. Faţă de finele anului 2015, profitul atribuibil acţionarilor a scăzut cu 58%.

Cifra de afaceri a companiei, unul dintre cei doi eminteţi străini listaţi la Bucureşti, a urcat cu 42% la 93 mil. euro. Compania precizează că cifra de afaceri este cea de la categoria venituri din chirii şi alte venituri din exploatare. Datele sunt cele conform standardelor de raportare IFRS.

“Rezultatul distribuibil recurent pe acţiune pentru 2016 va fi cu aproximativ 15% mai mare decât cel înregistrat în 2015, conform previziunilor raportate în data de 9 februarie 2016. Această estimare presupune că va există un mediu macroeconomic stabil, nu se va înregistra falimentul unor mari companii şi că proiectele de dezvoltare vor continuăconform planului, fiind de asemenea, sensibile la impactul achiziţiilor aflate în curs”, se arată în raport.

Compania a acumulat capital de 195 de milioane euro prin emisiunea de noi acţiuni ordinare, din care 156 de milioane euro au fost atraşi prin accelerated book build încheiat în data de 13 iulie 2016. Grupul a rambursat împrumutul pentru Floreasca Business Park în valoare de 46 milioane euro şi a obţinut finanţare suplimentară de 25 milioane euro pentru Aupark Kosice si 8,5 milioane euro pentru The Office, Cluj-Napoca.

Dezvoltări de birouri

The Office, Cluj-Napoca - etapa a treia (România) Construcţia celei de-a treia faze a cladirii de birouri The Office, Cluj-Napoca, cu GLA de 18.500m2 este în curs şi va fi finalizată în anul 2017. Victoriei Office (România) Grupul dezvoltă o clădire de birouri de clasa A, cu GLA de 8.400m2, incluzând o clădire istorică renovată. Victoriei Office este situată în centrul Bucureştiului, lângă clădirea Guvernului României. Construcţia este aproape integral finalizată, momentan procesul de obţinere a autorizaţiilor pentru efectuarea amenajărilor chiriaşilor este în curs. Finalizarea acesteia este prevăzută pentru finalul anului 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels