Business Hi-Tech

Nokia face concedieri la Cluj: 120 de angajaţi pleacă. Divizia de cercetare va fi "diminuată complet"

Nokia face concedieri la Cluj: 120 de angajaţi pleacă. Divizia de cercetare va fi "diminuată complet"

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

27.04.2011, 12:02 211

Nokia, cel mai mare producătormondial de telefoane mobile, va renunţa până la finele luniiseptembrie 2011 la activităţile de cercetare dezvoltare desfăşuratela Cluj, 120 de persoane urmând să fie afectate, a anunţatcompania.

"Ca parte a procesului de alinierela strategia Nokia, se estimează că anunţul privind reducereaforţei de muncă va avea impact asupra sitului de Cercetare şiDezvoltare aflat în cadrul Olympia Business Center din Cluj. Nokiaestimează că până la sfârşitul trimestrului al treilea 2011,proiectele curente desfăşurate în această locaţie vor fi diminuatecomplet. Operaţiunile de Cercetare şi Dezvoltare vor continua săfie derulate în alte centre Nokia de pe glob. Se preconizează căvor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nu sunt planificatenici un fel de schimbări la nivelul fabricii Nokia de la Jucu",potrivit unui comunicat oficial al firmei.


Nokia continuă săfacă curăţenie la nivelul executiv

Cine sunt româniicare distribuie oficial Nokia pe piaţalocală

Concedierile au loc ca urmare aacordului la nivel global semnat de Nokia cu Microsoft, prin carefirma finlandeză renunţă la softul propriu pentru mobile înfavoarea Windows.

Grupul Nokia sepregăteşte de concedieri după acordul cuMicrosoft

Nokia a mai anunţat că la nivel global a semnat un acord cuAccenture, care va rezulta în transferul activităţilor dedezvoltare a softului pentru Symbian, inclusiv a aproximativ 3.000de angajati ai Nokia la Accenture. În plus, Nokia îşi mai propune oreducere cu aproximativ 4000 de persoane a forţei de muncă globalepână la sfârşitul anului 2012, majoritatea reducerilor fiindplanificate în Danemarca, Finlanda şi Marea Britanie.

Discuţiile cu reprezentanţiiangajaţilor au debutat miercuri, în concordanţă cu cerinţelefiecăreia dintre legislaţiile naţionale.

"LaNokia, avem obiective clare în legătură cu modul în care vom mergeînainte, care au în vedere redobândirea şi consolidarea poziţiei delider în segmentul de dispozitive inteligente, telefoane mobile şistrategia de minimizare a întreruperilor la nivel de operaţiuni", adeclarat Stephen Elop, Preşedinte şi CEO Nokia. "Însă, datorităacestei noi strategii, va fi necesară o reducere a forţei noastrede muncă. Aceasta este o realitate dificilă şi colaborăm strâns cuangajaţii noştri şi cu parteneri locali pentru identificarea deoportunităţi de re-angajare pe termen lung pentru oamenii talentaţidin cadrul Nokia."

Nokia lansează un program extinsde responsabilitate socială pentru angajaţii şi comunităţile carepot fi afectate de reducerile de personal. Programul va fi derulatla nivel local, împreună cu parteneri şi părţi interesate dinregiunile respective şi cu sprijinul managementuisuperior.

"Intenţionăm să oferim celor careriscă să îşi piarda locurile de muncă o serie de opţiuni, de laangajare individuală şi sprijin pentru reconversie profesională, lainvestiţii pentru promovarea inovaţiei şi colaborări cu partenerilocali pentru a genera noi oportunităţi", a continuatElop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO