Business Hi-Tech

Pentalog caută 50 de persoane în centrele din Braşov şi Iaşi

Autor: Magraon Andreea

12.09.2010, 23:43 87

Pentalog, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii deconsultanţă şi dezvoltare software, vrea să angajeze 50 de persoaneîn centrele din Braşov şi Iaşi. "Căutăm în principal şefi deproiect, business analişti şi programatori seniori", a declaratpentru ZF Monica Jiman, vicepreşedinte pentru dezvoltareaafacerilor în Europa de Est al Pentalog.

În prezent, Pentalog are 350-400 de angajaţi în România şi 550la nivel de grup şi intenţionează ca numărul acestora să atingă 600până la sfârşitul anului.

Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri cu 50% maimare, la aproape 13,5 milioane de euro, şi pentru acest anestimează afaceri de 16-17 milioane de euro. "Ne-am revizuit încreştere estimările pentru acest an, de la 15 milioane de euro la16-17 milioane, în special datorită evoluţiei din primele treitrimestre", a declarat Jiman. Ea a adăugat că rezultatele încreştere s-au datorat dezvoltării pentru un client mai vechi, carea adus venituri de 10 milioane de euro în ultimii trei ani.Potrivit datelor companiei, Pentalog va înregistra în al treileatrimestru al anului o creştere a afacerilor de 38%.

Compania, detinută de un holding franco-germano-român are înRomânia sedii în Sibiu, Braşov, Iaşi şi Bucureşti. Monica Jiman adeclarat că în prezent compania analizează deschiderea unui nousediu în vestul ţării până la sfârşitul anului. "Analizăm opţiuneade a deschide un nou sediu, cel mai probabil la Cluj sauTimişoara", a declarat ea, potrivit căreia acest nou sediu va aveapentru început 30 de angajaţi.

De asemenea, agenţia din Sibiu, unde lucrează 80 de angajaţi,şi-a schimbat sediul de la începutul acestei luni. Potrivitvicepreşedintelui pentru dezvoltarea afacerilor în Europa de Est alPentalog, targetul pentru sediul din Sibiu este de 120 de angajaţipentru anii următori.

În prezent, compania are peste 50 de clienţi activi, printrecare BRD, Orange, BNP Lease, Grup Emerson, ST - Ericsson, Parrot,LHS Ericsson, Altadis - Imperial Tobacco şi Grup Elster. Potrivitreprezentanţilor companiei, în acest an au fost adăugaţi noiclienţi în portofoliu, precum Sierra Wireless, Ubisoft România, unstart-up franceze şi un lider industrial german. "Ţinta noastră afost de a achiziţiona în fiecare trimestru câte doi-trei noiclienţi", susţine Jiman.

Pentalog şi-a început activitatea în România în 1999, prindeschiderea unei agenţii la Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO