Business Hi-Tech

SAP Romania: Estimam 100 de clienti noi si o crestere cu 25% a cifrei de afaceri

SAP Romania: Estimam 100 de clienti noi si o crestere cu 25% a cifrei de afaceri

Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania: Practic, strategia noastra de tintire a companiilor mici de anul trecut isi va arata roadele in 2007 si in 2008. Companiile mici care au facut anul trecut implementari SAP au fost un foarte bun exemplu pentru altii.

25.01.2007, 20:17 155

SAP Romania estimeaza o cresterea cifrei de afaceri de 12% fata de 2005, cand filiala locala a companiei germane a inregistrat afaceri de 12,5 milioane de dolari (10 milioane de euro).
"In 2006 am reusit sa castigam 40 de clienti noi si sa ajungem la o cota de piata estimata de noi la 30%", a declarat pentru ZF Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania. In 2005, compania avea o cota de piata de 28,4%, conform datelor furnizate de compania de cercetare a pietei IDC.
Tomsa a adaugat ca 2006 s-a remarcat prin cresterea serviciilor cu 40% fata de 2005. Acest lucru este explicat prin nevoia companiilor pentru solutii si servicii de top, firmele romanesti trecand de primele stadii in implementarea solutiilor software de management al afacerilor.
Pentru acest an, SAP Romania se asteapta la o crestere de 25% a afacerilor fata de anul trecut. Aceasta evolutie este explicata de Tomsa prin cresterea numarului de clienti noi la 100 pentru 2007. "Practic, strategia noastra de tintire a companiilor mici de anul trecut isi va arata roadele in 2007 si in 2008. Companiile mici care au facut anul trecut implementari SAP au fost pentru noi un foarte bun exemplu pentru altii. Nu in ultimul rand, am intrat in Uniunea Europeana si companiile vor fi nevoite sa se alinieze la standardele europene", a explicat Tomsa.
In plus, el spera ca in acest an sa incheie contracte cu sectorul public. "Speram ca odata si odata si sectorul public sa se trezeasca si sa se alinieze la standardele europene", a spus Tomsa.
Si in acest an companiile din sectorul de utilitati si de energie vor avea cea mai mare pondere din piata de solutii software de management al afacerilor.
De altfel, SAP Romania este implicata intr-un proiect de implementare a unui sistem de planificare a resurselor (ERP) in cadrul Petrom, investitia ridicandu-se la 50 de milioane de euro.
"Nu prea cred ca vor mai urma proiecte atat de mari, deoarece nu mai exista multe companii de anvergura Petrom, si chiar daca exista au deja implementate solutiile software de care au nevoie", a explicat Tomsa. Anul trecut, oficialii companiei au anuntat investitia a patru milioane de euro intr-un centru de consultanta nearshore in Romania, care deserveste peste 50 de tari. Pana la sfarsitul acestui an, centrul urmeaza sa aiba 70-80 de angajati, conform lui Tomsa.
La nivel global, SAP a inregistrat in trimestrul patru un profit de 799 mil. euro, in crestere fata de nivelul de 619 mil. euro raportat in perioada similara din 2005.
Conform unui sondaj realizat de Bloomberg, analistii preconizasera un profit de aproximativ 726 mil. euro.
Veniturile totale ale SAP pentru intreg anul 2006 au fost de 9,4 mld. euro fata de 8,5 mld. euro in 2005, ceea ce reprezinta o crestere de 10%. Profitul net pe intregul an 2006 a fost de 1,9 mld. euro in crestere cu 25% fata de anul 2005.
Pe de alta parte, SAP - cel mai mare producator din lume de aplicatii pentru administrarea afacerilor - a anuntat ca se asteapta, pentru prima data in ultimii sapte ani, la scaderea marjelor de profit, pe fondul investitiilor in divizia de servicii pentru clientii mici, scrie Bloomberg. Marja profitului operational SAP este de asteaptat sa scada cu 1,3% fata de valoarea de 27,3% inregistrata in 2006.
Compania a anuntat ca va investi 300 pana la 400 mil. euro in noua divizie, dedicata clientilor mici, in urmatorii doi ani. SAP sustine ca si-a majorat anul trecut cu aproape trei puncte procentuale cota de pe piata aplicatiilor cheie pentru intreprinderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO