Business Hi-Tech

Softiştii sfidează criza. Pentalog din Cluj-Napoca va angaja în următorii doi ani 150 de persoane

Softiştii sfidează criza. Pentalog din Cluj-Napoca va angaja în următorii doi ani 150 de persoane

Autor: Laurentiu Cotu

14.10.2011, 10:58 2263

La finele lunii septembrie, numărul de angajaţi ai grupului Pentalog era de 670, dintre care 460 lucrează în cadrul filialelor din România. Pentalog are sediul social în Orléans, Franţa, şi birouri în Frankfurt (Germania), Tel-Aviv (Israel), Chişinău (Republica Moldova), Hanoi (Vietnam). În România, prima filială Pentalog a fost deschisă în Braşov, după care au urmat birouri în Bucureş ti, Iaşi şi Sibiu, iar mai recent în Cluj-Napoca.

În primele trei luni de activitate ale agenţiei Pentalog din Cluj-Napoca au fost recrutate 20 de persoane, însă planurile companiei sunt de a ajunge la 100-150 de oameni în următorii 2 ani, plus investiţii de circa 1 mil. euro.

Filiala din Cluj este situată în clădirea de birouri Silver Business Center şi are o suprafaţă totală de 415 mp.

"Filiala Pentalog din Cluj este un centru de producţie orientat spre servicii de consultaţă şi inginierie şi dezvoltare software. Principalele posturi disponibile în prezent sunt cele de programator Java, PHP, Magento, .NET, WebDesigner, business analyst, tester software, programator Android/iPhone", a declarat pentru ZF Transilvania Monica Jiman, deputy CEO al Pentalog.

Reprezentanţii companiei spun că prin cele 5 filiale locale existente în prezent, Pentalog acoperă zonele mai importante din România, însă nu exclud posibilitatea de a deschide o nouă reprezentanţă în Timişoara.

"Cluj-Napoca este un oraş cu potenţial de creştere. În ceea ce priveşte extinderea activităţii Pentalog pe piaţa locală, Timişoara rămâne în continuare o posibilă viitoare opţiune", a spus Monica Jiman.

Pentalog ţinteşte în acest an afaceri totale de circa 20 mil. euro, după ce în 2010 cifra de afaceri a grupului a fost de 17 mil. euro. Pentalog a înregistrat creşteri succesive ale afacerilor în ultimii ani (de 65% în 2008, 50% în 2009 şi 35% în 2010), conform reprezentanţilor Pentalog.

Ei au mai spus că afacerile Pentalog din acest an sunt susţinute de optimizarea costurilor prin "industrializarea" activităţilor de recrutare, vânzare şi gestiunea producţiei, mediul economic favorabil din primul semestru, câştigarea de noi clienţi sau de strategia comercială bazată pe tehnologii web 2.0.

Clienţii Pentalog sunt din domeniul financiar-bancar, producători de software, e-commerce, distribuţie şi logistică, industrie, telecomunicaţii, turism, energie, sănătate sau social. Compania are circa 55 de clienţi activi, printre care BRD, Orange, BNP Lease, Grup Emerson, ST- Ericsson, Parrot, LHS Ericsson, Altadis-Imperial Tobacco şi Grup Elster.

Proiectele Pentalog sunt realizate în cadrul a două linii de business (informatică de gestiune şi informatică embedded), iar în prezent sunt în desfăşurare peste 70 de proiecte. "Primele luni ale acestui an au fost extrem de dinamice din punct de vedere comercial, iar incubatorul privat franco-român Pentalabbs, situat în Braşov, a integrat 4 noi proiecte. Până în prezent am investit 600.000 de euro la Braşov, obiectivul fiind de a ajunge la 2 mil. euro la finele lui 2012", a precizat Jiman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO