Business Hi-Tech

Telecomul în S1: declin pe telefonie, creşteri pe servicii TV şi internet

Telecomul în S1: declin pe telefonie, creşteri pe...

Autor: Adrian Seceleanu

11.12.2014, 00:06 392
Serviciile de internet şi televiziune sunt cele care au înregistrat creşteri sem­nificative ale numărului de utilizatori / abonamente în primul semestru al acestui an, în timp ce serviciile de telefonie au înregistrat un declin, arată o analiză a datelor statistice publicate de Autoritatea Naţională de Reglemen­tare în Comunicaţii.
 
De pe piaţa de telefonie mobilă 600.000 de cartele preplătite au devenit inactive în primul semestru, continuându-se astfel tendinţa de scădere înregistrată şi în intervalele precedent, conform sursei citate. Numărul de abonamente a stagnat pe de altă parte în jurul valorii de 9,4 mil. contracte. ANCOM nu a publicat numărul exact de contracte de abonamente, astfel că este posibil ca cifrele finale să indice o uşoară creştere, de ordinul a zeci de mii de contracte.
 
Pe piaţa de telefonie fixă a continu­at declinul, un număr de 160.000 de linii fixe fiind desfiinţate în primele şase luni din acest an. Numărul de abonaţi pentru aceste servicii a scăzut de asemenea, în­să mai încet, potrivit datelor ANCOM.
 
Piaţa de servicii TV, despre care în anii trecuţi se afirmase că şi-a atins potenţialul de creştere, a înregistrat un avans de 4% al numărului de utilizatori, recordul de creştere fiind contabilizat de clienţii de satelit şi cablu. Per total, operatorii au câştigat 245.000 de abonaţi noi în primul semestru, rezultă din datele publicate de ANCOM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO