Business Internaţional

Acţiunile Manchester United au scăzut cu 4% după anunţul de retragere al lui Alex Ferguson

Acţiunile Manchester United au scăzut cu 4% după...

Autor: Cătălina Butan, Ştefan Stan

08.05.2013, 17:42 255

Acţiunile clubului sportiv Manchester United au coborât cu 4,1%, la 18 dolari, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de astăzi, după anunţul de retragere al antrenorului Sir Alex Ferguson, scrie Financial Times.

În şedinţa de marţi, titlurile clubului de fotbal au închis în urcare cu 1,3%, la 18,77 dolari pe titlu, nivel care plasează valoarea bursieră a clubului de fotbal la 3,08 miliarde de dolari.

Sir Alex Ferguson a fost antrenorul echipei între anii 1986–2013. Sub conducerea sa, în 1998–99, Manchester United a devenit prima echipă care să câştige Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Liga campionilor, în acelaşi sezon. Decizia de retragere a antrenorului în vârstă de 71 de ani a venit ca un şoc pentru fanii Manchester, mai ales după ce dumincă acesta a dat de înţeles într-o serie de declaraţii că va continua să managerieze clubul.

Din a doua jumătate a anilor 90’, clubul a fost unul din cele mai bogate din lume, în momentul de faţă fiind cotat al doilea club ca valoare, după Real Madrid. În 2013, Manchester United a fost primul club de sport cotat la peste 3 miliarde de dolari.

Manchester United este listată la bursa din New York încă din 10 august 2012, când a fost făcută o ofertă publică, cu un preţ de 14 dolari pe acţiune, ceea ce a evaluat echipa de fotbal engleză la 2,3 miliarde de dolari.

De curând, clubul de fotbal Real Madrid a fost evaluat de Forbes la 3,3 miliarde de dolari, ceea ce îl duce în fruntea clasamentului celor mai valoroase cluburi sportive.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels