Business Internaţional

Germania şi Franţa s-au pus de acord în privinţa Greciei, după negocieri de şapte ore

Germania şi Franţa s-au pus de acord în privinţa Greciei, după negocieri de şapte ore. Investitorii aşteaptă astăzi de la 14:00 detaliile planului

Autor: Radu Racu

21.07.2011, 10:10 2980

Germania şi Franţa au ajuns la un acord înprivinţa Greciei, după negocieri începute miercuriseara care au durat circa şapte ore, scrie Reuters. Anunţul a fost făcut joi dimineaţă de reprezentanţiicelor două state.

Conform unor surse citate de Reuters, cancelarul germanAngela Merkel şi preşedintele francez NicolasSarkozy au discutat la Berlin în noaptea de miercuri sprejoi, timp de şapte ore.

Detaliile noului plan nu au fost făcute publice încă. Ladiscuţii, a participat pentru un interval de timp şipreşedintele Băncii Centrale Europene, Jean ClaudeTrichet.

Acordul dintre cele două superputeri ale Europei va fi făcutpublic joi, la summitul de criză de la Bruxelles, care începe laora 11:00 GMT (14:00, ora României).

Grecia a anunţat că are nevoie disperată de alţi bani de la UEşi FMI, după ce pachetul de 110 miliarde de euro negociat anultrecut în luna mai este aproape epuizat. Problema autorităţilor dela Atena este că nu au reuşit să reducă suficient cheltuielile, înciuda măsurilor extrem de nepopulare de austeritate.

În condiţiile în care Grecia consumă mai mult decât produce,negocierea unui nou împrumut a fost tergiversată în ultimele luni.În acelaşi timp, în cazul în care Grecia nu primeşte banii de careare nevoie, va fi declarată incapacitatea de plată a statului, ceeace ar fi un dezastru pentru moneda euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO