Business Internaţional

Hyundai aloca 740 mil.$ pentru extinderea in China

16.06.2004, 00:00 18

Hyundai Motor a anuntat ca va investi inca 740 milioane de dolari in compania mixta pe care a fondat-o in China pana in anul 2007, pentru a construi o a doua fabrica pe piata auto cu cel mai alert ritm de dezvoltare din lume, relateaza Financial Times.
Planul de investitii al companiei, cel mai mare producator de automobile din Coreea de Sud, ce-si va atinge o tinta anuntata anterior privind producerea a 600.000 de automobile pe an in China, este lansat intr-o perioada in care rivalele mai mari, globale, ale companiei depun si ele eforturi pentru a obtine profituri pe aceasta piata.
General Motors, cel mai mare producator de automobile din lume, aflat insa la o distanta destul de mare de Volkswagen AG ce ocupa primul loc pe piata chineza, a declarat saptamana trecuta ca va investi peste 3 miliarde de dolari in decursul urmatorilor 3 ani pentru a-si dubla capacitatea.
Beijing-Hyundai Automotive Co., compania mixta formata de Hyundai cu Beijing Automotive Industry Holdings, detine in prezent o fabrica in Beijing cu o capacitate anuala de 60.000 de automobile.
"Beijing-Hyundai a inregistrat un profit net de 250 milioane de dolari anul trecut, iar perspectivele legate de vanzarile efectuate pe piata chineza sunt pozitive," a declarat Jake Jang, un purtator de cuvant al companiei Hyundai.
"Vom investi o suma suplimentara de 740 milioane de dolari," a adaugat acesta.
Constructia noii fabrici urmeaza sa inceapa in jurul sfarsitului acestui an si va fi finalizatan 2007. Beijing Hyundai construieste numai modelul EF Sonata, un sedan de talie mijlocie ce este cel mai bine vandut automobil din Coreea de Sud.
Separat, Kia Motors Corp. si-a dezvaluit intentia de a investi 654 milioane de dolari pe piata chineza. Compania mixta constituita de Kia pe piata chineza, Dongfeng Yueda Kia Automotive Co., va incepe constructia unei a doua fabrici in China in luna iulie.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO