Business Internaţional

Londra, în pragul conflictelor civile: Sute de locuitori s-au organizat în grupuri de autoapărare - VIDEO

 Londra, în pragul conflictelor civile: Sute de locuitori s-au organizat în grupuri de autoapărare

Foto: AFP/Mediafaxfoto

Autor: Mediafax

10.08.2011, 09:54 5260

Sute de locuitori din Londra s-au organizat în noaptea de marţispre miercuri în grupuri de autoapărare, pe străzile din capitalabritanică, afectată de patru zile de violenţe, scrie Mediafax.

Noaptea a fost calmă la Londra, împânzită de poliţie, dartensiunea se simţea în continuare.

La Southall, în vestul Londrei, sute de adepţi ai religiei sikh,dintre care unii purtau costume tradiţionale, s-au adunat marţiseara în faţa templului lor, după zvonuri potrivit cărora acesta arputea deveni ţinta violenţelor.

Ei au organizat patrule pe motociclete şi supravegheau garalocală pentru a observa eventuala sosire a unor persoane care vorsă declanşeze violenţe.

La Enfield, arondisment din nordul Londrei puternic afectat detulburările din nopţile precedente, circa 200 de locuitori patrulauprin cartier pentru a supraveghea străzile.

O înregistare video realizată de un amator şi difuzată miercuriarăta un grup de circa 100 de persoane care scandau "Anglia,Anglia, Anglia", pe o stradă din Enfield.

Grupul a avut anterior o altercaţie cu un tânăr care avea ocrosă de hochei, dar situaţia s-a calmat când majoritatea mulţimiia făcut apel la calm.

Un număr similar de suporteri de fotbal s-au adunat la periferiaEltham, unde se zvonea de asemenea că vor veni persoane care urmausă declanşeze violenţe.

"Este un cartier de muncitori albi şi suntem aici pentru aproteja comunitatea noastră", a declarat un tânăr pentru TheGuardian.

"Suntem aici pentru a ajuta poliţia. Mama mea este terifiată dece a văzut la televizor în ultimele trei zile şi am decis că aicinu se va întâmpla aşa ceva", a adăugat el.

În cartierele Hackney şi Kentish Town, din nordul Londrei, maimulţi comercianţi, majoritatea turci, făceau de gardă în faţamagazinelor lor, unii având arme improvizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO