Companii

Eurolines si-a bugetat afaceri de 27 mil. euro

18.04.2006, 00:00 17

Grupul de firme Eurolines si-a bugetat pentru anul acesta o cifra de afaceri de 27 mil. euro, in crestere cu aproximativ 8% fata de valoarea inregistrata anul trecut, a declarat Dragos Anastasiu, general manager al companiei si unul dintre cei doi actionari ai grupului de firme.

"Ne propunem o crestere in domeniile turism si ticketing de avioane (vanzarea de bilete de avion - n.red.), precum si mentinerea cifrei de afaceri pentru autocare (transport persoane)", spune Anastasiu.

Grupul este format din aproximativ 16 firme cu activitati diverse, de la agentie de turism, transport marfa si de persoane, leasing auto, taximetrie sau curierat. Eurolines detine si un salon de infrumusetare in Capitala, potrivit ultimelor informatii disponibile. Anastasiu a precizat ca urmareste marirea numarului de orase deservite in ceea ce priveste transportul de persoane cu autocarul.

Grupul de firme detine un parc de 45 de autocare si este controlat de oamenii de afaceri Dragos Anastasiu si Cristian Baciucu. Strategia din acest an a grupului de firme se va concentra pe turismul intern si pe introducerea unei curse charter saptamanale cu autocarul catre Bulgaria.

Planurile pe acest an prevad si majorarea retelei de agentii de turism detinute la nivel local. In prezent, Eurolines are 52 de agentii in mod direct si isi revinde pachetele prin intermediul altor 400 de agentii de turism.

Reprezentantul companiei spune ca vrea sa mareasca reteaua in special prin intermediul francizei. Eurolines are si opt reprezentante in Europa, in Germania si Belgia.

"Investitia majora a anului trecut : garaj propriu (pentru parcul auto al grupului - n.r.). Anul acesta investim in tehnologie, care sa duca la o mai mare automatizare a tuturor proceselor (vanzare online, contabilitate) si in invatamant pentru toti angajatii nostri. Ideea este de a intra in UE pregatiti in special cu forta calificata de munca si procese automatizate", explica Anastasiu. Compania a intrat in 2004 si pe piata taximetriei in Bucuresti, cu un parc de 20 de masini.

Principalul competitor al Eurolines pe segmentul de transport cu autocarul este grupul de firme sibian Atlassib, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea. Compania lui Carabulea detine un parc de 150 de autocare. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO