Companii

Grupul Sinteza, 20% in plus in bugetul din acest an

09.03.2005, 00:00 22

Grupul Sinteza, ce cuprinde societatile Sinteza si Chimprod din Oradea, cu activitati in industria chimica, estimeaza o crestere de aproximativ 20% a afacerilor sale in 2005, vanzarile grupului urmand sa ajunga la aproximativ 7 milioane de euro.


"O data cu renuntarea la fabricatia si comercializarea unor produse greu sustenabile, in anul 2004 am cautat diversificarea gamei de produse si servicii, diversificare de la care asteptam o crestere a cifrei de afaceri cu 20% pentru anul 2005", a afirmat Sorin Pasula, directorul general al Sinteza.


Cifra de afaceri a grupului a fost de aproximativ 5,7 mil. euro (230 mld. lei) in 2004, apropiindu-se de nivelul previzionat la inceputul anului trecut, a mai precizat Pasula. Compania Sinteza, parte a grupului specializata in productia de pesticide, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 10% fata de 2003, conform directorului companiei. In 2003, Sinteza a avut vanzari de aproximativ 3 mil. euro, conform Ministerului de Finante.


"Cresterea este datorata in primul rand consolidarii pozitiei noastre pe piata anumitor grupe de produse si servicii din portofoliul nostru si, de asemenea, abordarii regionale a distributiei directe pentru diferitele grupe de produse", a mai apreciat reprezentantul companiei.


Sinteza produce pesticide, alaturi de mai multe marci de lacuri si vopsele, produse farmaceutice, ambalaje metalice si din hartie, dar si sisteme complete de vopsire. In proportie de 65-70%, clientii Sinteza provind de pe piata interna. Sinteza este controlata de Asociatia Salariatilor, care detine un pachet de 51,65% din actiuni, restul titlurilor fiind detinute de actionari, persoane fizice si juridice, cu ponderi de sub 5 procente.



Actiunile Sinteza sunt listate la Categoria a II-a a Bursei de Valori. Ultima tranzactie cu actiunile societatii s-a efectuat la pretul de 4.060 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 5 milioane de euro. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO