Companii

Inbod spera la vanzari de 18 mil. dolari

02.12.2002, 00:00 35

Importatorul si distribuitorul de cafea Inbod Impex SRL estimeaza vanzari de 18 mil. $ anul acesta, cu 80% mai mari anul acesta fata de 2001, cand au fost de 10 milioane de dolari, a declarat directorul de marketing al companiei Laurentiu Iuga.
"Estimam ca la sfarsitul acestui an cota de piata a companiei sa fie mai mare cu cu 3-5%, ceea ce ar reprezenta aproape un sfert din totalul consumului de cafea boabe din Romania. Speram, insa, ca vanzarile sa creasca dupa ce am intrat pe piata cafelei macinate", a spus Iuga, citat de Mediafax.
Compania a inaugurat o fabrica noua la sfarsitul saptamanii trecute, in zona Otopeni, in urma unei investitii de peste 10 milioane de dolari, potrivit estimarilor directorului general si proprietarului companiei, Percy Garzon. Fabrica are o capacitate de productie de 50 de tone si o suprafata totala de 3.500 metri patrati. In aceasta fabrica se produce cafeaua macinata ambalata marca Peru Coffee in pachete de 125 grame.
Iuga a afirmat ca societatea vinde lunar circa 700 de tone de cafea boabe. Pana la sfarsitul lunii octombrie, compania importase aproximativ 5.000 tone. Cafeaua pe care o distribuie este importata din Vietnam, Indonezia, India, Peru, Columbia, Brazilia si Costa Rica.
"In ultima vreme, cafeaua boabe a castigat o cota de piata importanta in detrimentul celei macinate, in special datorita faptului ca aceasta a castigat mai multa incredere in ochii consumatorului roman", a mentionat Iuga. "Pentru anul viitor, intentionam sa scoatem pe piata cafea la ambalaje mai mari si care se va adresa birourilor si clientilor din reteaua HoReCa (hoteluri, restaurante, catering - n.r.)," a mentionat Iuga.
Inbod Impex a fost infiintata in anul 1994 si face parte din grupul de firme Percy Romania, fondat de omul de afaceri peruan Percy Garzon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO