Companii

Interstil Galati face case de 15 mil. euro la Sibiu

20.09.2007, 18:38 207

Compania Interstil Galati a anuntat ca intentioneaza sa dezvolte un ansamblu rezidential de 200 de locuinte la Sibiu, investitie estimata in faza initiala la 15 milioane de euro.
Octav Manaila, managerul Interstil - care este tour - operator, spune ca ansamblul urmeaza sa fie construit in apropiere de zona centrala a orasului.
"Proiectul nu este inca definitivat. Am solicitat certificatul de urbanism, avem Planul Urbanistic Zonal. Vom vedea exact cum va arata ansamblul in functie de cota de ocupare care ni se acorda, in functie de regimul de inaltime. Cert este ca vrem sa construim pana la 200 de locuinte", a declarat Octav Manaila.
Potrivit acestuia, apartamentele vor avea intre 1 si 3 camere, iar costul mediu de constructie va fi cuprins intre 600 si 800 de euro metrul patrat. Manaila mai spune ca a decis sa investeasca in Sibiu ca urmare a faptului ca orasul este in acest an Capitala Culturala Europeana.
"Eu am stat in urma cu cativa ani in Graz, oras care a fost si el capitala culturala europeana. Am vazut atunci cum investitiile s-au inmultit in oras. Am vazut in Sibiu acelasi lucru. Mi-a placut ca s-a schimbat atitudinea civica a cetatenilor de cand orasul a devenit capitala culturala si am vazut ca incepe sa se dezvolte foarte mult ca urmare a acestui lucru", considera Manaila.
Managerul Interstil Galati nu a dorit sa faca public, pentru moment, partenerul care va contribui la finantarea proiectului din Sibiu, dar spune ca ansamblul de locuinte nu este decat primul proiect al firmei din Galati in Sibiu.
"Acesta este un proiect-pilot. Vrem sa mai investim intr-un alt proiect, mai amplu", mai spune Manaila.
Investitiile in ansambluri rezidentiale au explodat in Sibiu, in ultimii ani.
In total, investitiile anuntate pana acum, in complexuri de locuinte in orasul Sibiu, au depasit 70 de milioane de euro.
Cel mai recent proiect rezidential facut public este cel dezvoltat de Tiriac Imobiliare, la marginea orasului, o investitie de 15 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO