Companii

Proges Oradea isi face retea de 20 de magazine in Ungaria

17.12.2007, 23:02 119

Compania oradeana Proges, specializata in distributia de materiale pentru amenajari interioare, are in plan deschiderea unei retele de 20 de magazine in Ungaria, in urma unei investitii de peste 10 mil. euro.
Proges a deschis recent un magazin in localitatea maghiara Niyregyhaza cu o suprafata de 1.000 mp, valoarea investitiei fiind de aproximativ 500.000 de euro. Este primul pas facut de companie in extinderea retelei in afara Romaniei.
"Dupa consolidarea pozitiei pe piata romaneasca, extinderea activitatii in Ungaria a reprezentat un pas firesc. Primul magazin deschis la Nyiregyhaza reprezinta un test al posibilitatilor oferite de piata maghiara. Pentru urmatorii doi ani ne-am propus dezvoltarea unei retele de 20 de magazine in principalele orase din Ungaria, retea ce va totaliza o investitie de peste 10 milioane de euro", a declarat Annamaria Anton-Bako, directorul de marketing al Proges. Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 80 mil. euro, dublu fata de nivelul inregistrat in anul precedent.
Conform aprecierilor companiei, principala diferenta intre piata maghiara si cea locala consta intr-o "imbratisare" mai rapida a noilor tendinte din Europa de Vest si o mai mare maturitate a cumparatorului maghiar, care este orientat catre decoruri si stiluri aflate in tendinte, intr-o masura mult mai mare decat cumparatorul roman, care este inca axat pe decorurile clasice si game clasice de produse.
Tot in cadrul strategiei de extindere a retelei de magazine, compania a achizitionat anul acesta zece magazine de la compania EEP (East European Partner) din Bucuresti, distribuitorul de mocheta, covoare si PVC, pentru circa 6 mil. euro.
In ultimii ani, planul de investitii al companiei a vizat in principal piata locala, si anume acoperirea nationala prin extinderea retelei de magazine si consolidarea retelei logistice, suma alocata pe parcursul anului 2007 depasind suma de 15 mil. euro. In planul de extindere pentu anul urmator sunt incluse si doua magazine in Capitala, cu o suprafata cumulata de aproximativ 6.000 mp.
In plus, Proges va da in folosinta luna aceasta un centru logistic cu o suprafata de 50.000 mp, aflat in apropiere de Oradea, care va deservi si reteaua din Ungaria. Investitia in valoare de 20 mil. euro a fost inceputa in primul trimestru si se va finaliza in luna octombrie a anului viitor prin inaugurarea unor spatii de birouri.
Compania opereaza in prezent 47 de magazine in Romania si unul in Ungaria, precum si 11 depozite regionale.
Potrivit datelor de la Registrul Cometului, compania Proges este detinuta de trei persoane fizice, Sim Cristian Ovidiu, Copacean Cristian Florin si Ilonta Claudiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO