Companii

Sama asteapta 4,3 mil. euro din activitatea de service auto

06.04.2007, 22:25 73

Sama Service, cea mai extinsa retea de service de roti din Bucuresti, estimeaza in acest an afaceri de 4,3 milioane de euro, in crestere cu 40% comparativ cu anul anterior.
"Credem ca si in 2007 cifra de afaceri va creste intr-un ritm asemananator celui de anul trecut din mai multe motive precum majorarea segmentului de persoane juridice, care detin importante flote de masini, dar si cresterea constanta din ultimii ani a numarului de persoane fizice ce apeleaza la astfel de servicii", a declarat Florin Ion, directorul general al companiei.
In 2006 cifra de afaceri a companiei a fost de 3,1 milioane de euro, in crestere cu aproape 40% comparativ cu anul anterior. Rezultatele financiare s-au situat sub estimari, oficialii companiei estimand la finele anului trecut afaceri de aproape 3,5 milioane de euro. Profitul brut estimat insa a fost in crestere si a depasit cu aproape 50% prognoza, ajungand la 500.000 de euro.
"In 2006 cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta de deschiderea unui nou punct de lucru, care a depasit cu 60% cifra de vanzari bugetata pentru acelasi an", a declarat Florin Ion, directorul general al companiei.
Lantul Sama opereaza 5 ateliere proprii in Bucuresti si unul in Craiova, o retea de colaboratori in toate orasele resedinta de judet si doua unitati de service mobil in Capitala. Pentru a extinde acoperirea retelei la nivel national oficialii Sama au optat pentru francizarea brandului, deocamdata singura din piata de service-uri auto.
Potrivit reprezentantilor companiei, investitiile francizatului pentru un service Sama se ridica, pe langa valoarea terenului si a constructiei, la circa 25.000 de euro, in cazul unui atelier economic cu o capacitate de cel putin 200 de metri patrati.
Bugetul companiei, aferent investitiilor pentru 2007, se ridica la 300.000 de euro si vizeaza in primul rand modernizarea sediului principal, dotarea cu echipamente a service-ului, caruia i se vor aloca 600 de metri patrati utili, dispusi in 4 rampe de vulcanizare, 3 rampe pentru activitati mecanice si tuning, 1 rampa de geometrie computerizata, 1 rampa de inspectie tehnica periodica (ITP), 1 rampa pentru activitati mecanice, depozit si amenajarea unei sali de asteptare pentru clienti.
Pe langa dotarea unitatilor de service, Sama a investit si in dezvoltarea unor servicii complementare celor din activitatea principala. Anul acesta, Sama a lansat si serviciul "transport alternativ", care ofera clientului, a carui masina necesita o reparatie mai indelungata, o masina proprie pe toata durata in care sta in service.
Actionarii Sama Service Grup sunt Madadi Ali, proprietarul dealerului auto Radacini, cu 83,5% din capital si Florin Ion cu 16,5%. Alti jucatori pe piata de service sunt Primat Gold si Autozone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO