Companii

Ursus pierde inca un om-cheie la numai cateva saptamani dupa plecarea presedintelui

Ursus pierde inca un om-cheie la numai cateva saptamani dupa plecarea presedintelui

Indrin Pillay, vicepresedintele financiar: al producatorului de bere Ursus Breweries: Plecarea mea nu este urmarea unei decizii recente, ci a unor discutii care au fost purtate in ultimele luni.

14.02.2010, 23:12 62

Indrin Pillay, vicepresedintele financiar al producatorului debere Ursus Breweries, cu afaceri de peste 325 mil. euro in 2008, varenunta la pozitia ocupata in cadrul filialei locale a gigantuluiSABMiller si va prelua un fotoliu la sediul central al companieidin Europa (Elvetia).

Astfel, Ursus Breweries va ramane temporar fara vicepresedintefinanciar la doar cateva saptamani dupa ce presedintele companiei,Stephan Maria Weber, a anuntat ca se retrage de la conducereaproducatorului de bere din motive personale.

"Plecareamea nu este urmarea unei decizii recente, ci a unor discutii careau fost purtate in ultimele luni. Cand am venit la Ursus, in 2006,erau trei membri noi in conducerea companiei, iar alti doi fuseseranumiti in functie de putin timp, deci schimbarea care are loc acumeste mult mai mica. Organizatia (n.red. - SABMiller) nu a vazutnevoia sa mai raman aici alte cateva luni, chiar daca presedintelea plecat recent", a declarat Indrin Pillay, 47 de ani, pentruZF.

Un mandat de trei ani si jumatate

Absolvent al Facultatii de Finante si Contabilitate din cadruluniversitatii Witwatersrand, din Africa de Sud, dar si al unui MBAin cadrul Heriot-Watt University din Marea Britanie, Pillaylucreaza in cadrul SABMiller de 15 ani. Inainte de a prelua functiade vicepresedinte financiar al Ursus Breweries el a ocupat diversepozitii in cadrul businessului SABMiller din Africa de Sud.

Pillay a inceput sa lucreze in cadrul Ursus Breweries in urma cutrei ani si jumatate, in octombrie 2006. El a facut parte dinconducerea producatorului local de bere in perioada in care acestaa inregistrat cea mai mare crestere a afacerilor locale, de la 188mil. euro in 2006 la peste 325 mil. euro la finalul anului 2008, ocrestere cu care Pillay spune ca nu s-a mai intalnit in toti cei 15ani petrecuti in SABMiller.

Reprezentantii companiei sustin ca nu a fost desemnata incapersoana care il va inlocui pe Pillay la conducerea departamentuluifinanciar al Ursus Breweries, dar este foarte posibil ca acesta savina tot din organizatia SABMiller, si nu din afara companiei. Inceea ce priveste pozitia de presedinte al companiei, reprezentantiiUrsus Breweries sustin ca nu a fost desemnat un interimar.

Scadere de 18% pe final de an

"Pana la numirea unui nou presedinte, echipa de conducere localase ocupa de orice situatie legata de business si organizatie, cusprijinul managementului regional, daca este cazul", a completatPillay.

Ursus Breweries, producatorul berilor Ursus, Timisoreana siCiucas, a inregistrat o scadere de 18% a vanzarilor in volum inultimele trei luni ale anului trecut comparativ cu aceeasi perioadadin 2008, cand compania obtinea o crestere de 11%.

In aceeasi perioada insa compania si-a majorat cota de piata, la31% de la peste 26% in urma cu un an, ajungand sa detina aproape otreime din vanzarile totale de bere din Romania.

Principalii competitori ai Ursus Breweries pe plan local suntcompaniile Heineken Romania (producatorul Golden Brau), InBevRomania (producatorul Bergenbier) si United Romanian BreweriesBereprod (producatorul Tuborg).

Indrin Pillay

  • este absolvent al Facultatii de Finante si Contabilitate dincadrul universitatii Witwatersrand, din Africa de Sud
  • are un MBA in cadrul Heriot-Watt University din MareaBritanie
  • lucreaza in grupul SABMiller de 15 ani
  • inainte de a veni in Romania a ocupat diverse pozitii in cadrulbusinessului SABMiller din Africa de Sud
  • a preluat functia de vicepresedinte financiar al UrsusBreweries in octombrie 2006

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO