Companii

Zilele portului Constanţa la Krems: Constanţa ar putea deveni puntea de legătură între ţările din Caucaz şi Europa Centrală

Zilele portului Constanţa la Krems: Constanţa ar putea...

Autor: Iulian Anghel

09.10.2014, 18:15 263

Peste 200 de delegaţi din 14 ţări, reprezentând companii de transport naval, logistică, portuare, au fost prezenţi ieri în Austria, la a noua ediţie a “Zilei Portului Constanţa la Krems”, eveniment ce susţine dezvoltarea Portului Constanţa şi creşterea traficului de mărfuri pe Dunăre.

”Au fost făcute deja demersuri pentru ca Portul Constanţa împreună cu porturile Batumi (Georgia) şi Baku (Azerbaijan) să genereze o punte economică viabilă şi eficientă  între Constanţa, ca poartă de acces în UE, şi porturile Mării Caspice, avându-le pe  Batumi (Georgia) şi Poti(Georgia) puncte strategice în această viitoare conexiune de transport şi logistică”, a declarat Valeriu Nicolae Ionescu, directorul general al Companiei „Administraţia Porturilor Maritime”.

Constanţa ar trebui să devină puntea de legătură între ţările din Caucaz şi Europa Centrală, potrivit lui Alexandru Capatu, reprezentantul Portului Constanţa în Austria, care a subliniat că se doreşte revigorarea Drumului Mătăsii.

Evenimentul din Krems a fost organizat de Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime”,  alături de Mierka Donauhafen Krems şi a companiilor de operare portuară Chimpex, Comvex, Romcargo Maritim, TTS Group şi United Shipping Agency.

Portul Constanţa este cea mai mare poartă de tranzit pentru mărfurile care intră şi ies din România. Traficul total de mărfuri prin Portul Constanţa se ridică la peste 50 milioane de tone.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24