Constructii & Imobiliare

Marcela Stancu, Genesis Property: Sectorul imobiliar este unul dintre cei mai mari poluatori pentru că ne desfăşurăm întreaga viaţă în mediul construit

ZF ESG Summit 2024

Marcela Stancu, Genesis Property: Sectorul imobiliar este...

Autor: Alex Ciutacu

15.05.2024, 18:46 85

Sectorul imobiliar şi mediul construit reprezintă una dintre principalele surse de poluare la nivel global, întrucât este mediul în care ne desfăşurăm o bună parte din timp, ceea ce înseamnă că trebuie să luăm măsuri pentru a duce o viaţă mai bună, după cum a explicat Marcela Stancu, community director Genesis Property, prezentă la evenimentul ZF ESG Summit 2024.

„Sectorul imobiliar este unul dintre cei mai mari poluatori pentru că ne desfăşurăm întreaga viaţă în mediul construit, acolo trăim, acolo muncim şi acolo ne petrecem timpul liber. De aceea este important să conştientizăm acest fapt şi să luăm măsuri”.

În cazul dezvoltatorului de spaţii de birouri Genesis Property, măsurile s-au orientat în principal înspre crearea unui spaţiu public pentru oamenii care lucrează în proiectul YUNITY Park din Pipera.

„În YUNITY Park avem o pădure urbană de 1.000 mp, un ecosistem şi spaţii diverse pentru socializare şi interacţiuni între oameni, un amfiteatru pentru evenimente aoutdor cu o capacitate de 1.500 de persoane şi un hub comunitar pentru angajaţii din parcurile de birouri”.

Stancu a subliniat că investiţia în aceste spaţii publice nu are un randament în mod direct, aşa cum ar fi avut o altă clădire, sau parcarea care era localizată anterior acolo unde a fost dezvotlată pădurea urbană, însă ea aduce beneficii utilizatorilor finali.

„Pe acel spaţiu se putea ridica uşor o clădire. Proprietarul a ales să investească 20 mil. euro într-un spaţiu public, nu există un beneficiu direct pentru companie, dar este un beneficiu pe care îl resimt angajaţii, îl resimte utilizatorul final”.

Ce a mai declarat în cadrul ZF ESG Summit 2024:

  • Intrăm cu proiectul YUNITY în faza 3, care are în plan să aducă o grădiniţă, magazine, un foodhall, un spaţiu de co-working, spaţii pe care le punem la dispoziţia comunităţii să îmbunătăţim starea lor de bine, satisfacţia.
  • Sustenabilitatea este o reponsabilitate morală a companiilor şi evident că a devenit şi o responsabilitate legală.
  • Pentru noi a fost poate puţin mai simplu să adoptăm obiectivele de ESG care duc la crearea unor oraşe mai verzi pentru că suntem o companie de familie.
  • Am fost prima companie din România care a devenit parte a comunităţii UN Global Compact.
  • Avem panouri fotovoltaice pe toate acoperişurile clădirilor din parcul de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO