Eveniment

Ryanair creste cu 15%

03.11.2004, 00:00 11



Ryanair Holdings, cea mai mare companie aeriana cu costuri scazute din Europa, a anuntat o majorare a profiturilor pe trimestrul doi cu 15% ca urmare a suplimentarii rutelor si a scaderii sub estimarile companiei ale tarifelor, informeaza Bloomberg. Actiunile companiei au castigat 9,2% de la inceputul anului, cea mai mare crestere din ultimele 19 luni.



Traficul de pasageri a crescut cu 24%, in timp ce profiturile au depasit cresterea prevazuta de 18% crestere.



Profitul s-a majorat pana la 200,1 mil. euro in ultimele sase luni pana in septembrie, peste estimarile analistilor care vizau un profit de 187,6 mil. euro.



Compania cu sediul in Dublin a refuzat sa urmeze calea rivalilor, in speta sa creasca preturile la tichetele de calatorie drept raspuns la evolutia preturilor petrolului.



Dar, conducerea Ryanair a adaugat ca, daca preturile la barilul de petrol vor ramane in jurul a 50 de dolari, va ridica costurile bugetate cu 55 mil. euro.



Transportatorul aerian a fost protejat impotriva majorarii preturilor la petrol de contractele de hedging pentru combustibil, care au expirat luna trecuta, lasand compania vulnerabila fluctuatiilor din preturi. Directorul general, Michael O'Leary, a declarat ca Ryanair va incheia noi acorduri de hedging doar atunci cand preturile petrolului "vor reveni la nivelul normal din perioada anterioara".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels