Mediafax.biz Exclusiv

Distribuitorul de produse IT&C Trend Import Export mizează pe un avans de 30% al afacerilor în 2011

Autor: Magraon Andreea

12.01.2011, 13:11 30

"Sperăm casectorul de servicii să aibă o pondere de 50% în 2011, faţă de 30%anul trecut. Piaţa de distribuţie (sisteme hardware - n.red.) nu vaînregistra o creştere în acest an, având în vedere că în Românias-a investit până acum în echipamente IT, dar mai puţin înaplicaţii", spune Iliescu.

Unul dintre cele mai maricontracte ale Trend este cel prin care compania a livrat BanciiTransilvania, împreună cu filiala locală a gigantului americanOracle, un sistem format dintr-un server Sun si soft de la Oracle,un contract de "câteva sute de mii de euro", potrivitbăncii.

Compania a fost înfiinţată înurmă cu 20 de ani cu capital românesc. Printre cei mai importanţiparteneri ai companiei se numără Oracle, Hewlett Packard (HP),Cisco, Microsoft şi Lenovo.

Potrivit directorului general,anul trecut compania a avut afaceri în creştere cu 30% comparativcu 2009, la aproape 13,5 milioane de euro. Potrivit datelor de laMinisterul de Finanţe, Trend a încheiat 2009 cu o pierdere de50.000 de euro, la afaceri de 10 milioane de euro. Trend are 45 deangajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO