Mediafax.biz Exclusiv

Electrica va majora capitalul filialelor de furnizare cu o sumă mai mică decât cea vizată iniţial

Autor: Carol Dan

02.03.2011, 17:13 24

"Consultantul ne-a comunicat că operaţiunea nu poate ficonsiderată drept ajutor de stat. Astfel, probabil că săptămânaviitoare vom face acest aport de capital. S-ar putea să reducemnivelul la 40 milioane de lei pentru fiecare filială. În urmă cu olună am acordat filialei noastre Electrica Serv un împrumut de 60milioane de lei. Pe de altă parte, anul trecut am făcut şi aceadonaţie către bugetul de stat", a afirmat Folescu.

Folescu a declarat în ianuarie că operaţiunea urma să aibă ovaloare de 60 milioane de lei pentru fiecare filială defurnizare.

Electrica Furnizare Transilvania Nord are un capital social de16,19 milioane de lei, care în urma majorării ar ajunge la 56,19milioane lei.

Electrica Furnizare Transilvania Sud are un capital de 19,9milioane lei şi ar putea ajunge la 59,9 milioane lei.

Capitalul social al Electrica Furnizare Muntenia Nord, de 26milioane lei, va creşte în urma operaţiunii la 66 milioane lei.

Cele trei filiale ar urma să fuzioneze, după ce Guvernul aaprobat acest proces în septembrie 2010.

Electrica are de recuperat datorii în valoare totală de 250milioane euro, din care 170 milioane euro, inclusiv penalităţi, dela CFR. De asemenea, combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea aredatorii către Electrica de 50 milioane euro.

Electrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei.Compania are activităţi de distribuţie şi furnizare aelectricităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO