Mediafax.biz Exclusiv

Furnizorul de servicii Pentalog ţinteşte afaceri în creştere cu 25% anul viitor

Autor: Laurentiu Cotu

25.11.2011, 10:00 208

Estimările vin pe fondul extinderii bazei de clienţi şi al deschiderii de noi sedii înţară(Pentalog a inaugurat luna trecută biroul dinCluj-Napoca, unde în prezent lucrează 34 de oameni).Totodată, grupul Pentalog are ca obiectiv să ajungă la 850 de angajaţi anul viitor, dintre care 600 de oameni vor lucra pentru filialele locale ale companiei.

Pentalog a angajat în primele nouă luni 150 de oameni şi intenţionează să depăşească cifra de 700 de angajaţi până la finalul acestui an.Pentalog are sediul social în Orléans, Franţa şi birouri înFrankfurt(Germania), Tel-Aviv (Israel), Chişinău (RepublicaMoldova),Hanoi(Vietnam).

În România, prima filială Pentalog a fost deschisă în Braşov, după care au urmat birouri în Bucureşti, Iaşi şi Sibiu, iar mai recent în Cluj-Napoca.

Planurile Pentalog sunt de a creşte în următorii doi ani la 100-150 de angajaţi echipa de la Cluj, plus investiţii de circa 1 mil. euro.Posturile disponibile sunt cele de programator Java, PHP, Magento, .NET, WebDesigner, business analyst, tester software, programator Android/iPhone.

Reprezentanţii companiei spun că prin cele 5 filiale locale existente în prezent, Pentalog acoperă zonele mai importante din România.

"Vom încheia anul în curs cu o cifră de afaceri situată în jurul valorii de 20,5 mil. euro şi cu un număr de peste 700 de angajaţi, la nivel de grup. Vom continua să creştem anul viitor, atât în ceea ce priveşte volumul afacerilor, cât şi numărul de angajaţi", a declarat pentru ZF Transilvania Monica Jiman, deputy CEO al Pentalog.

Pentalog a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 17 mil. euro.Compania a înregistrat creşteri succesive ale cifrei de afaceri în ultimii ani (de 65% în 2008, 50% în 2009 şi 35% în 2010), conform reprezentanţilor Pentalog.

Aceştia au mai spus că afacerile companiei din acest an au fost susţinute de optimizarea costurilor prin industrializarea activităţilor de recrutare, vânzare şi gestiunea producţiei, mediul economic favorabil din primul semestru, câştigarea de noi clienţi sau de strategia comercială bazată pe tehnologii web 2.0.

Clienţii Pentalog sunt din domeniul financiar-bancar, editori de software, e-commerce, distribuţie şi logistică, industrie, telecomunicaţii, turism, energie, sănătate sau social.

În primele nouă luni ale acestui an, Pentalog avea circa 55 de clienţi activi, printre care BRD, Orange, BNP Lease, Grup Emerson, STEricsson, Parrot, LHS Ericsson, Altadis-Imperial Tobacco şi Grup Elster.

Potrivit unor informaţii anterioare oferite de reprezentanţii companiei, anul trecut au fost adăugaţi noi clienţi în portofoliu, precum Sierra Wireless, Ubisoft România, un start-up francez şi un lider industrial german.

Proiectele Pentalog sunt realizate în cadrul a două linii de business, informatică de gestiune şi informatică embedded.Compania deţinută de un holding franco-germano-român are în România sedii înSibiu,Braşov,Iaşi, Bucureşti şi mai recent înCluj-Napoca.

Grupul Pentalog deţine agenţii în România, RepublicaMoldova, Franţa,Germania,VietnamşiIsrael.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO