Mediafax.biz Exclusiv

Grupul Pentalog vrea să ajungă la 800 de angajaţi în acest an

Autor: Magraon Andreea

17.02.2011, 17:58 56

De asemenea, compania are ca obiectiv săajungă la 800 de angajaţi la nivel de grup în 2011, de la 630 câţiare în prezent. "Pentru acest an vrem să ajungem la un efectiv de800 de angajaţi. Ţinând cont de debutul acestui an, unde numai înluna ianuarie am integrat 5 noi clienţi şi noi proiecte, carereprezintă o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro,credem că am plecat în direcţia bună pentru atingereaobiectivelor", a declarat pentru ZF Monica Jiman, vicepreşedintepentru dezvoltarea afacerilor în Europa de Est alcompaniei.

Compania, detinuţă de un holdingfranco-germano- român, are în România sedii în Sibiu, Braşov, Iaşişi Bucureşti. Monica Jiman a declarat că în luna mai furnizorul deservicii IT îşi va deschide un nou sediu la Cluj. În noul sediu vorlucra circa 30 de angajaţi pentru început.

Anul trecut din totalul de angajaţi aigrupului, 400 lucrau în România. Pentalog a încheiat 2010 cuafaceri de 18 milioane de euro, o creştere de 33% comparativ cu2009, în principal datorită investiţiilor în cercetare şidezvoltare şi în creşterea productivităţii. Potrivit lui Jiman,anul trecut 800.000 de euro au fost investiţi într-un proiect detraining şi formare pentru angajaţii Pentalog şi studenţii dinuniversităţile româneşti cu profilinformatic.

Oficialul Pentalog a mai declarat că anultrecut au fost semnate contracte care asigură companiei 16,5milioane de euro în acest an. Cu toate acestea, în 2010 nu au fostsemnate suficiente contracte, spune Jiman. "În 2010 nu am semnatsuficiente contracte cu noi clienţi, aşa cum ne-am stabilit caobiectiv la începutul anului. Am avut şi clienţi pe care i-ampierdut, însă am avut clienţi care şi-au crescut semnificativvolumul de business, ceea ce ne-a permis să depăşim targetulprevăzut pentru 2010", spune ea.

Compania are peste 50 de clienţi activi,printre care BRD, Orange, BNP Lease, Grup Emerson, ST - Ericsson,Parrot, LHS Ericsson, Altadis - Imperial Tobacco şi Grup Elster.Potrivit reprezentanţilor companiei, anul trecut au fost adăugaţinoi clienţi în portofoliu, precum Sierra Wireless, Ubisoft România,un start-up francez şi un lider industrial german. Pentalog şi-aînceput activitatea în România în 1999, prin deschiderea uneiagenţii la Braşov.

Pentalog are agenţii în România, RepublicaMoldova, Franţa, Germania, Vietnam şiIsrael.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO