Mediafax.biz Exclusiv

Pentalog a raportat afaceri de 21,5 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

29.02.2012, 18:22 189

79% din cifra de afaceri a Pentalog a fost realizată sub forma centrelor de competenţă (în contracte multianuale), 13% din contracte fixed-price şi 8% din asistenţă tehnică şi consultanţă.

Afacerile companiei au fost susţinute de optimizarea costurilor prin industrializarea activităţilor de recrutare, vânzare şi gestiunea producţiei, mediul economic favorabil, câştigarea de noi clienţi sau de strategia comercială bazată pe tehnologii web 2.0. Pentalog a înregistrat creşteri succesive a cifrei de afaceri în ultimii ani (de 65% în 2008, 50% în 2009 şi 35% în 2010), conform reprezentanţilor companiei.

"Anul trecut Pentalog a câştigat 25 de noi clienţi, mai precis câte doi noi clienţi în fiecare lună. Totodată, în 2011 am deschis o nouă unitate în România, la Cluj, unde la finalul lunii decembrie 2011 aveam 35 de colaboratori", a declarat pentru ZF Transilvania Monica Jiman, deputy CEO al Pentalog. Anul trecut Pentalog a recrutat 180 de persoane în România şi Republica Moldova, investind 1 mil. euro în activităţile de formare a angajaţilor. Numărul total de angajaţi şi colaboratori ai Pentalog a ajuns în 2011 la 700 de persoane. Pentalog anunţa anul trecut că unul dintre obiectivele companiei pentru 2012 este să ajungă la 850 de angajaţi, dintre care 600 de oameni să lucreze pentru filialele locale ale companiei.

Pentalog are sediul social în Orléans, Franţa şi birouri în Frankfurt (Germania), Tel Aviv (Israel), Chişinău (R. Moldova), Hanoi (Vietnam) şi România. În ţară, prima filială a Pentalog a fost deschisă în Braşov, după care au urmat birourile din Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Cluj-Napoca. Printre clienţii Pentalog se numără BRD, Orange, BNP Lease, Grup Emerson, ST-Ericsson, Parrot, LHS Ericsson, Altadis-Imperial Tobacco, Grup Elster, Sierra Wireless sau Ubisoft România Compania este deţinută de un holding franco-germano-român. 92% din capital este deţinut de angajaţi (17 francezi, 16 români şi 3 moldoveni).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO