Retail

Afacerile Secuiana au scăzut cu 20% în primele nouă luni, la 15,4 milioane de lei

Autor: Alice Gheorghe,

13.10.2010, 16:22 9

Astfel, firma a rulat în trimestrul al treilea al acestui anafaceri în valoare de 5,6 milioane de lei, cu 4% mai puţin decât înaceeaşi perioadă din anul trecut.

"Cred că pe trimestrul al treilea avem un profit foarte mic şicredem că lucrurile au început să se întoarcă uşor", a declaratagenţiei MEDIAFAX directorul general al Secuiana, Dobra Laszlo,care a adăugat că după primele trei trimestre ale anului, cumulat,compania înregistrează pierderi.

Potrivit acestuia, Secuiana a avut pierderi în primele nouă lunidin cauza promoţiilor derulate pentru susţinerea cifrei deafaceri.

Producătorul de confecţii are în prezent 32 de magazine propriişi cinci în franciză. În acest an, Secuiana a închis trei magazineşi a deschis alte trei unităţi.

"Am închis magazinele nerentabile şi am deschis în locuri undeanterior nu ajunsesem", a precizat Laszlo.

El a adăugat că principalele probleme cu care se confruntăcompania pe piaţa de profil sunt scăderea puterii de cumpărare şiconcurenţa mărfurilor ieftine din Extremul Orient şi Turcia.

Astfel, Laszlo consideră că o soluţie în această situaţie arputea fi limitarea importurile de îmbrăcăminte din acestestate.

Directorul general al Secuiana a mai spus că preţurileproduselor companiei nu s-au majorat pe parcursul acestui an, firmaluând decizia de suporta creşterea TVA pentru a nu influenţavolumul vânzărilor.

Secuiana estimează că va avea în acest an afaceri de 20 milioanelei, în scădere cu 19%, şi pierderi de 1,4 milioane de lei, de laun rulaj de 24,7 milioane lei şi un rezultat negativ de 1,9milioane lei în 2009.

Compania are în prezent 365 de angajaţi. "În ultima lună amangajat 20 de persoane pentru partea de producţie, datorită unorcomenzi suplimentare la export", a afirmat Laszlo.

Firma face parte din grupul Secuiana alături de producătorii detextile Seconf - Covasna şi S'mode, dar şi firma de transportSecuiana Trans.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO